SAYIN CUMHURBAŞKANIMIN DİKKATİNE SUNULUR 

    Sayın Cumhrbaşkanım, Devlete açılan ilk yolsuzluk ve hırsızlık kapısı haline  dönüşen belediyelerde baştan aşağı değişiklik yapılarak, yeniden yapılandırılması talebimiz değerlendirilmeye alınmadı. İnşallah başka bahara. 
    Mahalli sorunların çözüm noktası gibi görülen belediyeler, ne yazık ki kişisel çıkarların yemlik hanesi durumuna getirilmiştir. Bu kadar büyük çirkinlikler ülkemize yakışmıyor.
    Şu ande yüzlerce belediye yetkilileri ve onlarca başkanları, yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlıktan tutuklu bulunmaktadırlar. Daha geçenlerde, Adana belediyelerinde onlarca kişi gözaltına alındı ve tutuklandılar. Bu kadar büyük bir rezalet olamaz. Bir çok Belediyeler, hırsız ve namusuzların çırıt attıkları yer haline dönüşmüştür. Devlettimiz ciddi bir denetim yapabilirse, İstanbul, İzmir ve Ankara belediyelerinde de büyük yolsuzluklarla karşılaşacaktır.
    Sayın Cumhurbaşkanım, Belediyelerin işlevleri ile ilgili beklentilerimiz karşılanmadı. İnşallah seçim sonu  yeniden gündeme alırsınız. Örneğin, Eleman alma yada eleman çıkarma başkan'ın istemesiyle olmamalı. En azından ,belediye meclis kararı ile olmalı. Belli kaide ve kural getirilmeli. Keyfi muammele yapan yetkililer bedel ödemek zorunda kalmalı. İhaleler,alım satımlar ve tüm parasal ilişkiler Devlet denetiminde olmalıdır. Belediye meclisi yetkilendirilmeli. Tüm giderler meclisin onayı ile olmalıdır. Belediyeleri babalarının çiftliği gibi kullanmalarına izin verilmemelidir.
    Mahalli seçimler yaklaştı, aday belirlemelerinde ince eleyip sık dokumalısınız. Ölçü, öncelikle namuslu ve dürüstlük üzerine inşa edilmeli. Sonra sırasi ile, yetenekli, bilgili, becerikli, çalışkan, vefalı, fedekar, memleketini seven ve halk tarafından sevilen adaylar tesbit etmelisiniz. Bu konuda bizlerde üzerimize düşeni yapmak mecburiyetindeyiz. 
    Bildiğim, tanıdığım kişileri lanse etmeye çalışacağım. Van'lıyım. İlimizin iyi bir belediye başkanı ile yönetilmesini cani gönülden isterim. Uzun yıllardan beri PKK lı belediye başkanları seçildi. Devlet, zaman zaman kayyum atadı. Yıllardır Van'lı sivil bir belediye başkanı özlemi içindeyiz. İnşallah bu defa doğru bir tercih yaparak özlemimizi gidermiş olursunuz. 
    Aday konusunda ciddi bir öneride bulunmak istiyorum. Çok iyi tanıdığım, güvendiğim, Van için kendisini feda edebilecek, çalışkan, dürüst, namuslu, vefakar ve van'ın en büyük aşiratına mensup, Van yüzüncü yıl ünversitesinde Profesör Doktor Yakup Akgül'ü öneriyorum.
    İkinci adayım, İstanbul Büyük şehir belediyesi, Trabzon belediyesi, Titebolu belediyesinin çeşitli kademelerinde görev yapmış, Çekirdekten yetişme, Belediyeciliği çok iyi bilen, şu anda da Kulu belediye sinde başkan yardımcısı olarak çalışan ve Giresun, Tirebolu belediyesi için büyük bir şans olan, TAHSİN EYİBİL'İ Tirebolu belediye Başkan adayı olmasını öneriyorum.
    Sayın Cumhurbaşkanım, lütfen, önermiş olduğum kişilerle ilgili bir araştırma yapmanızı rica eiyorum. Önemli olan, iyi adaylarla seçimi kazanabilmek. Ben, önermiş olduğum bu değerli iki aday adaylarının ülkemize artı değerler kazandıracaklarına inanıyorum. Erdoğancı olan ben, Erdoğana yardımcı olmak istiyorum.Saygılarımla
İDRİS ORTAKAYA

YORUM EKLE