SAYIN CUMHURBAŞKANIMIN DİKKATİNE SUNULUR

Sayın Cumhrbaşkanım, Devlete açılan ilk yolsuzluk ve hırsızlık kapısı haline dönüşen, belediyelerde baştan aşağı değişiklik yapılarak, yeniden yapılandırılması talebimizi her daim hatı rlatacağız. Mahalli sorunların çözüm yeri olarak bilinen belediyeler, ne yazık ki kişisel çıkarların yemlik hanesi durumuna getirilmiştir. Bu kadar büyük çirkinlikler ülkemize yakışmıyor. Şu anda yüzlerce belediye yetkilileri ve onlarca belediye başkanları, yolsuzluk, rüşvet ve hırsı zlıktan tutuklu bulunmaktadırlar. Daha geçenlerde, Adana belediyelerinde onlarca kişi gözaltına alı ndı ve tutuklandılar. Bu kadar büyük bir rezalet olamaz. Bir çok Belediyeler, hırsız ve namusuzlar ın çırıt attıkları yer haline dönüşmüştür. Devlettimiz, ciddi bir denetim yapabilirse, İstanbul, İzmir ve Ankara belediyelerinde de çok büyük yolsuzlukların olduğu görülecektir. Sayın Cumhurbaşkanım, Belediyelerin işlevleri ile ilgili beklentilerimiz karşılanmadı. İnş allah seçim sonu yeniden gündeme alırsınız.

Örneğin, Eleman alma yada eleman çıkarma başkan' ın istemesiyle olmamalı. En azından ,belediye meclis kararı ile olmalı. Belli kaide ve kural getirilmeli. Keyfi muammele yapmak isteyen yetkililere izin verilmemeli. İhaleler,alım satımlar ve tüm parasal ilişkiler Devlet denetiminde olmalıdır. Belediye meclisi yetkilendirilmeli. Tüm giderler meclisin onayı ile olmalıdır. Belediyeleri babalarının çiftliği gibi kullanmalarına imkan sağ lanmamalıdır. Mahalli seçimler yaklaştı, aday belirlemelerinde ince eleyip sık dokumalısınız. Ölçü, öncelikle namuslu ve dürüstlük üzerine inşa edilmeli. Sonra sırasi ile, yetenekli, bilgili, becerikli, çalışkan, vefalı, fedekar, memleketini seven ve halk tarafından sevilen adaylar tesbit etmelisiniz.

Bu konuda bizlerde üzerimize düşeni yapmak mecburiyetindeyiz. Bir önceki yazımda Van büyük şehir belediye başkan adayı olması için Profesör Doktor Yakup Akgül'ü önermiştim. İkinci önerim, Giresun Tirebolu ilçe belediye başkan adayı olarak Tahsin Eyibil beyefendi olmuştu. Üçüncü adayım, Denizli Çivril ilçe belediye başkan adayı olarak, Doktor Gürcan Güven beyi öneriyorum. Doktor Gürcan Güven'i kısaca tanıtmak istiyorum. Bir önceki dönem Çivril belediye başkanı olan Doktor Gürcan Güven'in yapmış oldukları hizmetleri anlatmak için sayfalar yetmez. Ben kı saca başlıklar halinde bir bölümünü sıralamaya çalışacağım.Güneş enerji projesi. 330 konut yapı larak, evi olamayan dar gelirli insanlara tahsis edilmesi. Bölgenin en moder hayvan pazarının kurulması. Fifa standartlarını uygun stadyum ve yüzme havuzu dahil, spor kompleksinin yapılmas ı. 600 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu. Günlük beşyüz kişiye hitap eden, ihtiyaç sahipleri için sı cak yemek hizmeti. Kapalı pazar yerinin yapılması.

Devasa, Millet parkı. Ayrıca, 65 adet park yap ımı. Yol yapımı, Taşkın koruma bent yapımı. Ağaçlandırma ve daha yüzlerce hizmete imza atmış değerli bir başkan. Çivril halkı ile bütünleşen, halkın sevgi ve saygısını kazanmış olan ve bir dönem sonra Çivril halkının ısrarlı taleplerini kırmayarak yeniden aday adayı olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanım, lütfen, önermiş olduğum kişilerle ilgili bir araştırma yapmanızı rica eiyorum. Önemli olan, iyi adaylarla seçimi kazanabilmek. Önermiş olduğum bu üç değerli aday adaylarının ülkemize artı değerler katacakları inancındayım. Erdoğancı olan ben, Erdoğana yard ımcı olmak istiyorum.Saygılarımla

İDRİS ORTAKAYA

YORUM EKLE