AK Parti'den coşkulu başlangıç

AK Parti'den coşkulu başlangıç

AK Parti'den coşkulu başlangıç
banner158
banner174
AK Parti Kocaeli Teşkilatı, halk oylamasına 41 gün kala kampanya çalışmalarını tanıttı. Sabancı Kültür Merkezi’nde partinin eski isimleri başta olmak üzere geniş katılımla gerçekleşen tanıtım toplantısında coşku ve heyecan görülmeye değerdi.

AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Kampanya Tanıtım programı bugün gerçekleştirildi. Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Orman Eski Bakanı Osman Pepe, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, Cemil Yaman, Zeki Aygün, Mehmet Akif Yılmaz ve İlyas Şeker, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, AK Parti eski il başkanı Mahmut Civelek, SKM Başkanları, meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
KURUCULAR DA KATILDI
AK Parti Kocaeli Teşkilatı'nın kurucularından olan eski bakan Osman Pepe ve Necdet Eksen gibi isimler de toplantıya katıldı
HALK BİZİ SEÇTİ
Gerçekleştirilen programda salonun dört bir tarafı Türk bayrakları ve evet pankartları ile donatıldı. Programda konuşmalardan önce 'daima millet' sinevizyon gösterimi yapıldı. İlk olarak konuşma yapan İl Başkanı Şemsettin Ceyhan şunları söyledi: “Tam 41 gün sonra ülkemiz için önemli bir halk oylamasının arefesindeyiz. Biz de bugünden itibaren 41 günde ne yapacağımızı ifade etmek adına böyle bir toplantı yapıyoruz. Türkiye 94 yıldır parlamenter sistemde cumhuriyet sisteminde hep bir zorluklarla karşı karşıya kalmış. Tüm bu zorluklar Türkiye’nin gelişmesinden ekonomisinden hep bir şeyler çalmış. Bu güne kadar nelerle mücadele ettiğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugüne kadar AK Parti hep kazanan taraf oldu. 5 genel 3 yerel 2 halk oylaması ve 1 cumhurbaşkanlığı seçimine girdik ve halk bizi seçti. Kocaeli halkımız AK Parti'ye güvendi. Bugün de aynısının olacağına inanıyoruz. SANDIKTA BOMBALARI PATLATACAĞIZ
Biz bir buçuk ay öncesinden çalışmaya başladık. Kadın genç demeden 18 maddenin neyi içerdiğini anlattık. CHP hiç evet demedi. Onların dediği gibi de Hayırda hayır olmayacaktır. İster evet ister hayır diyecek vatandaşlarımızın hiçbirini vatan haini ilan etmeden çalışmalarımızı organize ederek devam edeceğiz. Kocaeli’de ayak basılmamış yer bırakmayacağız. Ben teşkilatlarımıza güveniyorum."Seçilme yaşının 18’e düşmesine değinen Ceyhan, “CHP kendi gençliğine güvenmiyor. Biz gençliğimize ve gençlerimizi güveniyoruz. Meclise 18 bomba attı dediler ama bizim gençliğimiz sandıkta o bombaları patlatacak” ifadelerini kullandı.  
BU ANAYASA BİZE DAR GELMEYE BAŞLADI
Ceyhan’ın ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu güne kadar gelen iktidarımızın gölgesinde hep beraber olduk ve kucaklaştık. Bunları yaparken sistemde de çok önemli değişiklikler yaptık. Hedefe ulaşmak için mutlu bir ülkenin mutlu bir vatandaşı olmak istiyorduk biz. İşimiz olsun, aşımız olsun kardeşçe yaşayalım hepimizin arzusudur. Bunlar için usulüne uygun çalışmak ve kurallar koymak lazım. Atalarımız Osmanlının yıkılışından sonra Cumhuriyeti bize armağan ettiler. Allah onlardan razı olsun. Bu anayasa bu elbise bize dar gelmeye başladı. Şimdi karar sırası, söz sırası milletimizde. Ben inanıyorum ki milletimiz en doğru kararı verecektir. En önemli değişim güçlü bir iktidar. Biz gençliğime güveniyoruz. O enerjiye güveniyoruz. Bu kampanyanın hayırla sonuçlanmasını bekliyorum” dedi.  
KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ
Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu da AK Parti’nin samimiyet ve vefa partisi olduğunu söyleyerek, “Teşkilatımızın her ferdinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine karşı etkin çalışmalarını ortaya koyacağına inancım tamdır. Çünkü biz milletimiz ile omuz omuza yan yanayız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini kapı kapı dolaşarak anlatacağız. 18 maddeyi su gibi içeceğiz. Meselenin memleket meselesi olduğunu anlatacağız. Biz meseleyi doğru anlatırsak her bir seçmenimizi sandığa götürmeye gayret edersek hedefimizi gerçekleştireceğiz. İnşallah 16 Nisan’da Türkiye ortalamasının üzerine çıkacağız” diye konuştu. Katırcıoğlu'nun, konuşmasının sonunda "Yeni hükümet sistemi Erdoğan için değil, her doğan içindir" sözleri büyük alkış aldı.  
TERÖRLE MÜCADELE EDİYORUZ
Programda son konuşmayı Milli Savunma Bakanı Fikri Işık yaptı. İl Başkanı Şemsettin Ceyhan'a programın hazırlığında emeği geçen herkes adına teşekkür eden Işık, “Napolyon'un bir sözü vardır. Dünya büyük ve tek bir devlet olsaydı merkezi İstanbul olurdu diye. İşte biz dünyanın merkezinde olan bir ülke olarak çok güçlü olmak zorundayız. Bu yüzden bir vücutta iki kafayı, bir gemide iki kaptanı ortadan kaldıran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni getiriyoruz. CHP’ye soruyorum 367 garabetine sarılarak parlamenter sistemin köküne kibrit koyan siz değil misiniz? Parlamenter sistem çok iyidir diyen CHP aslında parlamenter sistemi katleden partidir. Ölümcül darbeyi vuran CHP’dir. Bugün söylediklerinin hiçbir kıymeti yoktur. 21 Ekim 2007 parlamenter sistemin rafa kaldırıldığı tarihtir. Eğer Cumhurbaşkanımız kendisi için bir şey istiyor olsaydı şu anki anayasadaki Cumhurbaşkanlığı ile ilgili maddelere dokunulmasını asla istemezdi. Artık çift başlılık ortadan kalkıyor” dedi. Programın Bakan Işık ve barebarindekiler hatıra fotoğrafı çekildiler. Yaklaşık 3 saat süren program büyük coşku içinde geçti. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER