'Antalya perişan durumda'

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar Genel Merkez tarafından görevlendirildiği Antalyadaydı. Akar iki günlük programında yaklaşık 700 km yol yaparak adeta Antalyayı fethetti.

'Antalya perişan durumda'
banner158
banner174
 İl ve İlçe örgütlerini ziyaret eden Akar’la birlikte Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ve CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ilk olarak Antalya da il binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

TURİZMİN LOKOMOTİFİ ZOR DURUMDA

Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Antalyada ki işssizliğe dikkat çekerek “Turizm tarım olmak üzere bütün sektörlerin iç içe işlediği sektördür. Antalya’ya baktığımızda tarım, turizm perişan durumda. Antalya işsizliğin en çok arttığı şehir. Antalya’daki işsizlik oranı tüm Türkiye’yi etkileyecek. Hükümete sesleniyoruz; turizme getirdiğiniz geçici çözümler yerine önce aklınızı başınıza getirecek çözümler bulun. Dış politikada ki yanlış ile turizm düzeltilemez.”dedi Akar’da yaptığı konuşmada işsizlik ve turizm sektörüne dikkat çekerek “Antalya, Isparta ve Burdur’dan oluşan Batı Akdeniz Bölgesi'nde işsizlik oranının yüzde 8.3'den yüzde 9.6'ya, tarım dışı işsizlik oranının ise yüzde 10.8'den yüzde 12.1'e yükseldiğini belirtti. Türkiye genelinde işsizliğin 0.4 artarak  yüzde 9.9'dan yüzde 10.3 çıktığını ancak Batı Akdeniz de bu oranın 1.3 olmasının ciddi bir artış ve uyarı niteliğinde olduğunu söyledi.  Ocak-Mart döneminde havayolu ile gelen yolcu sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 azalmasının 10 bin kişiyi de işsiz bıraktığını belireten Akar, “ AKP’nin iç ve dış siyasetteki hatalarının bedelini maalesef vatandaşımız ödüyor” dedi.

CHP OLARAK SAHADAYIZ

Akar, Antalya İl Başkanı Semih Esen ve yöneticileriyle biraraya gelerek genel çalışmalara ilişkin bilgiler aldı. Ziyaretleri kapsamında İlçe Örgütlerini de ziyaret eden Akar Alanya da “Sadece seçim zamanı CHP sahalarda değil, bundan önce 7 Haziran seçimleri sonrasında da Antalyaya Milletvekili arkadaşlarımla birlikte geldik ve gelmeye devam edeceğiz. Örgütlerimizle sokak sokak ev ev gezeceğiz vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz.. Bizler seçim dışında yeni bir örgütlenme modeli ile söz verdik. Tüm kapıları çalacağız. İlçelerimize köylerimize kadar bir çalışma ile her vatandaşa ulaşacağız. İktidar için ne kadar kararlı olduğumuzu sahada göstereceğiz. Tüm Milletvekillerimiz 81 ilde kapsamlı olarak çalışmalar yapıyoruz ve yarınlar CHP ile hakkı olan halkımızın olacak.”dedi. Akar iki günlük Antalya çalışması sonrası Meclis çalışmalarına katılmak üzere Ankara’ya hareket etti.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER