DİCLE KALKANI OPERASYONU GEREKİYOR

DİCLE KALKANI OPERASYONU GEREKİYOR

 DİCLE KALKANI OPERASYONU GEREKİYOR
banner158
banner174
Türk Ocakları kocaeli şubesi temsilcileri Yücel Alpay Demir başkanlığında toplanarak Irak ordusunun telaferi işid'den temizlemek için başlattığı operasyonu ve Türkmenlerin durumunu değerlendirerek basın açıklaması yaptı , açıklamaya Kamuseni Temsilen Türk Ulaşım Sendikası kocaeli il başkanı Agah Oktay Gürler , Hars Heyetini temsilen Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti başkanı Çetin Gürol , Ocak yöneticileri ve Ocak gençlerinin temsilcileri katıldı , açıklama şöyle .

TÜRKMEN VİLAYETLERİ BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ
2014 yılında Suriye’de başlayan , Özellikle Arap ve Türkmenlerin çoğunlukta olduğu toprakları kapsayan , ve ne hikmetse sözde bölgesel kürt yönetiminin hakim olduğu Kamışlı ve Erbili teğet geçen , İsrail hariç tüm bölge ülkeleri için tehdit unsuru olan İşid istilası , Türkmen Şehirlerimiz Kerküğe , Musul’a ve Telafere çok büyük zararlar vermiştir.

İŞİD TÜRKMENLERİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANIYOR
İşid terör örgütünün istilasından önce nüfusu 400 bin olan Türkmen İlçesi Telaferde , bugün İşid tarafından Irak ordusunun yaptığı askeri operasyona karşı canlı kalkan olarak kullanılmak maksadıyla ilçeyi terk etmelerine müsaade edilmeyen SADECE 20 bin Türkmen soydaşımız , Dindaşımız yaşıyor.
Telaferin Türkmen kimliği ve soydaşlarımızın can güvenliği , ülkemiz ve bizler için çok önemlidir.
Fırat kalkanı operasyonu ile bölgedeki tüm hesapları alt üst eden Türk Ordusunun varlığı Türkmen soydaşlarımız için tek güvencedir , Türkmen kardeşlerimizin tabiri ile Türk Ordusunun gölgesi bile yetmektedir.

HÜKUMETİN BÖLGE POLİTİKASI BAŞARILI
Hükümetimizin sürdürdüğü başarılı bölge politikası Telafere tek başına orepasyon yapma hazırlığındaki Haşdi Şabi örgütünü KORKUTMUŞ durdurmuştur,  Irak hükümetini Telafere yapılacak askeri operasyonun mezhep savaşına ve adeta bir Türkmen kıyımına dönmemesi için yeni yöntemler bulmaya mecbur bırakmıştır.

DİCLE KALKANI OPERASYONUNA İHTİYAÇ VAR
Yeterli midir? Elbette değildir.
Fırat kalkanı ile tam zamanında kalkan Türk Milletinin o mübarek şamarı ,DİCLE KALKANI ile şahlanışına devam ettirilmelidir , Türk Yurdu olan Musul Vilayeti’nin kalbi Telaferi, eli kanlı işid‘ e ve sonrasında , kuyruğu İran’da , kulağı Rusya’da olan Haşdi Şabi terör örgütünün insafına terk edilmeyeceği tüm dünyaya gösterilmelidir.

TELAFER İL OLMALI
Beklentimiz , yaşanan tüm bu katliamların bir an önce sona ermesi Telafer’dey aşayan dindaş ve soydaşlarımızı yeniden ANAVATAN’ın bir parçası olacak ve tıpkı Musul gibi müstakil bir vilayet olmasını sağlayacak şekilde tamamlanmasıdır.
İstiklal ve istikbalimiz için tehdit oluşturan tüm örgütlere onların hami’lerine gereken dersi süratle vermek , Milli meselelerde siyaset üstü düşünerek birlik ve beraberlik içerisinde olmak BÜYÜK TÜRK DEVLETİMİZİN ve NECİP TÜRK MİLLETİNİN BAŞLICA VAZİFESİDİR. 
Ve ayrıca 

ELÇİBEYİ UNUTMADILAR
Birkere Yükselen Bayrak Bir daha İnmez Diyen , Türk Büyüğü Ebulfeyz Elçibeyin bu gün 17 vefat yıl dönümüdür , bu vesile ile ömrünü Türk Milletinin varlığına adayan can veren , şehit olan herkesi , rahmet minnet ve dua ile anıyoruz.
Ne Mutlu Türküm Diyene

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2017, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER