"Referandumda baskı olmasın yeter"

"Referandumda baskı olmasın yeter"

banner158
banner174
Partisinin il başkanlığını ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yaklaşan referandum sürecine değindi. “Referandumun ‘hayır’la sonuçlanacağına yüzde 100 inanıyorum. Sadece engel ve baskı olmasın, yeter” dedi 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, dün Kocaeli İl Örgütü’nü ziyaret etti. Tekin’i partiye gelişinde il başkanı Cengiz Sarıbay, milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ve Haydar Akar,  İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür ile çok sayıda partili karşıladı. Gürsel Tekin, parti binasında yaptığı açıklamada referandum sürecine değindi.

“SONUÇ ‘HAYIR’LI OLACAK”
Basın toplantısında ilk açıklamayı yapan il başkanı Cengiz Sarıbay, tekin’in partinin önemli isimlerinden biri olduğunu dile getirdi. Sarıbay ayrıca, referandum için başlatacakları ‘hayır’ kampanyasında kendisinden istifade edeceklerini söyledi. Daha sonra konuşan Gürsel Tekin ise, “Halkımız referandumdu ‘hayır’lı bir işler yapacaklardır” dedi.
“ENGEL VE BASKI OLMASIN”

Referandum sürecinde sadece engel ve baskı istemediklerini dile getiren Tekin, “Bu süreçte centilmenliğe bağlı kalınsın” dedi. Dünyanın her yerinde başbakanların söylediklerinin referans kabul edildiğini ifade eden Gürsel Tekin, “Başbakan referandum tartışmasında OHAL de referandum olmaz demişti. Bizde bunu ciddiye aldık. Böyle bir referandumu OHAL döneminde yapmak kabul edilemez” diye konuştu.
“TERÖRÜ BAHANE ETMEYİN”

İktidarın bu durumu hiçbir şekilde açıklayamayacağını söyleyen Tekin, açıklamasında şu sözlere yer verdi. “Referandumun sonucu ne olursa olsun OHAL nedeniyle meşruluğu tartışılacaktır. Bu ülke 34 yıldır terörle yaşıyor, kimse terörü bahane etmesin. Bu süreçte OHAL yasaları kaldırılsın, insanlar kendilerini daha iyi ifade edebilsin.”

“ANADOLU’YU DOLAŞACAĞIZ”

‘Hayır’ kampanyasında centilmenlik beklediklerini söyleyen Tekin, “Bizi sadece milletle baş başa bırakın. Daha dün Maltepe’de bir geç kardeşimiz kurşunların hedefi oldu, ölümden döndü. Partimin bana kazandırdığı değerlerin karşılığını vermek için otobüsle Anadolu’ya çıkma kararı aldım. Türkiye’nin tamamını dolaşacağız” dedi.

“PARLAMENTER SİSTEM BİZİM İÇİN ÇOK UYGUN”

Parlamenter sistemin Türkiye için çok uygun olduğunun da altını çizen Tekin, sözlerine şöyle devam etti: “Hazırlanan uluslararası bir raporda parlamenter sistemle yönetilen ülkelerde yolsuzluğun neredeyse hiç olmadığı yolunda.  Denetimsiz başkanlığın olduğu bölgelerde ise yolsuzluk büyük boyutlarda. Yolsuzluk varsa, o ülkede yoksulluk da vardır. Vatandaşlarımız hayırlı işler yapacaktır. Sadece engel ve baskı istemiyoruz.”

“İNANCIM YÜZDE 100 HAYIR”

Tekin konuşmasının sonunda, “İktidar temsilcilerini eleştiren Gürsel Tekin, şöyle konuştu: “Tek kişi olmadığı için terörle mücadele edemiyoruz diyorlar. İktidarla terör örgütleri arasındaki ilişkileri konuşmalıyız. FETÖ ile tavuk yumurta ilişkisi yaşayan, ‘Ortadoğu’ya girmeyin’ dediğimizde caka satan, açılım başlatan sizsiniz. Hayır çıkacağı inancım yüzde 100’dür. AKP’ye oy veren kardeşlerimizin bu maceraya dahil olacağını düşünmüyorum.” dedi

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER