ÜZÜLMEZ TEPETARLA SAKİNLERİNE KAPISINI AÇTI

ÜZÜLMEZ TEPETARLA SAKİNLERİNE KAPISINI AÇTI

 ÜZÜLMEZ TEPETARLA SAKİNLERİNE KAPISINI AÇTI
banner158
banner174

Sarımeşe Tepetarla Mahallesi sakinlerini kabul eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Kartepe’de yapılan imar planlamasında fay hattının yeri ve çevresinin yeşil alan ilan edilmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, beş binlik planlamalar ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır” dedi.

İmar Revizyon Planı hakkında Tepetarla sakinleri Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Kartepe İlçe genelinde yapılan imar revizyon planlamasında Tepetarla’nın 1/1000 binlik planlarına itiraz ettiklerini dile getiren mahalle sakinleri düşüncelerini Belediye Başkanı Üzülmez’e ilettiler. Tepetarla sakinlerinin itiraz ve çekincelerini dinleyen Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yapılan imar revizyon planı hakkında detaylı bilgi verdi.

İPTAL EDECEĞİM

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez; “İmar Revizyon Planını inceleyenler Tepetarla’nın mevcut jeolojik fay hattının durumuna göre, konut yapısına göre, fay hattının başka bir yere kaydırılabilir diyenler bunu enine boyuna detaylı araştırsınlar. Siyasi manevralar olabilir. Ancak objektif ve teknik bir uzman çıkıp derse; Kartepe Belediyesi Tepetarla’ya kötülük yapmış, milletin yerini değersizleştirmiş, olması gerekenin altında imar vermiş, imara açık olabilecek yerleri yeşil alan ilan etmiş ve bile bile haksızlık yapmış ve bunu ispatlasın, imar planlarını iptal edeceğim ” dedi.

BİR AYRICALIK YAPILMAMIŞTIR

Bizden önce Kartepe İlçemizin komple planlaması yapıldı diyen Belediye Başkanı Üzülmez “Bu imar planlaması 2013 yılında yapımına başlandı. Ben daha seçilmeden çalışmalar başlatılmış. Yapılan imar planlaması sonrasında ihaleler açılmış, firma tarafından planlama yapılmış. Planlamanın tamamlanması sonrasında bana geldi. Mahalleler arasında haksızlığın oluşmaması, hatta ilçeler arasında ki haksızlık oluşmamasına dikkat edildi. Herhangi bir ayrıcalık yapılmadan planlama yapıldı. Yapılan planlamada hiçbir şekilde kimseye bir ayrıcalık yapılmamıştır” açıklamasında bulundu.

BAKANLIK TESPİT EDİYOR

Bizler noter durumundayız diyen Belediye Başkanı Üzülmez “Kartepe’de yapılan imar planlamasında fay hattının yeri ve çevresinin yeşil alan ilan edilmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, beş binlik planlamalar ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Hali hazırda fay hattının bir yöne kaydırılması gibi bir yetki bizim meclisimizde yoktur. Jeolojik araştırmalar neticesinde fay hattının yeri belirlenmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, fay hattının olduğu yeri yerleşime kapatmamızı istemiştir. İnsanoğlunun en önemli önceliği can güvenliğidir. 17 Ağustos 1999 arifesinde bunları tartışıyor olmamız düşündürücüdür. Bakanlığımızın tespit edip onayladığı böyle bir risk ve gerçeklik varken bunu yok sayıp, görmezden gelmemiz mümkün değil. Hem başkan hemde insan olarak vicdani sorumlulukta taşıyoruz. Allah korusun ve asla yaşatmasın ama bir deprem felaketi olduğunda bunun hesabı hem bu dünyada hemde öbür dünyada sorulacaktır. Takibi hayır duası almak isteriz. Biz yüzde 30’luk imar önerisinde bulunmuştuk. Teknik zemin analizleri ve diğer tüm şartlar birleştiğinde bu şekilde sonuçlandı. Sizleri mağdur etmeden yararına olacak bir formül bulmaya her zaman açık ve gönüllüyüm. Son raddede en radikal çözüm olarak gerekirse, kentsel dönüşüm düşünelim” dedi.

BENİM KAPIM HER ZAMAN, HER HEMŞEHRİME AÇIKTIR

Tepetarla sakinlerinin haklı endişelerine saygı duyduğunu ifade eden Başkan Üzülmez “Biz uzlaşmaya ve varsa bir yanlışımız, yanlışımızdan dönmek için adım atmaya her zaman hazırız. Bizler de kulaktan dolma eksik yanlış bilgiler, sorgulama ve yargılama yapmak yerine işin ehliyetlisi olan kişilerden doğru bilgileri almaya adasın, üçüncü şahısların, şahsi, siyasi veya ticari emellerine alet olmayın. Benim kapım her zaman, her hemşehrime açıktır” ifadelerini kullandı. Tepetarla sakinleri Başkan Üzülmez’e sıcak ilgisi, samimiyeti ve konunun takipçisi olması sebebiyle teşekkür ederek konuyu ve itirazları tekrar değerlendirmek üzere belediyeden ayrıldılar.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2017, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER