HÜSEYİN AKSOY EURO 2024 FİNALLERİNİ DEĞERLENDİRDİ.

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, TRT Spor Kanalında Serkan Yetkin’in sunduğu “Gündem Futbol” programına canlı yayın konuğu oldu.

HÜSEYİN AKSOY EURO 2024 FİNALLERİNİ DEĞERLENDİRDİ.
banner158
banner174
Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, Türkiye'nin ev sahipliği için aday olduğu  2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024)’nda Yeni Kocaeli Stadının da müsabaka yapılabilecek stadlardan biri olması  nedeniyle sorulan soruları içtenlikle cevaplandırdı.

Kocaeli’nin doğal ve kültürel zenginliklerinden söz eden Sayın Valimiz; Sekapark 800 dönümlük alana kurulmuş bir yer. Önceden burada Seka Kağıt fabrikası vardı. Burası Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlendi vatandaşlarımız burada nefes alıyor. Kocaeli çok güzel bir şehir. Farklı turizm olanakları var. 5 tane mavi bayraklı plajımız var. Kartepe özellikle kış sporları için ideal bir yer. Kocaeli’de termal turizm açısından önemli tesislerimiz var. Yenilerinin yapılması içinde  yürütülen önemli çalışmalar var. Kültürel değerleri de oldukça fazla. Kocaeli tarihi zenginlikler açısından oldukça zengin. Kocaeli bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu anlamda kültürel değerleri oldukça fazla.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası hakkında açıklamalarda bulunan Sayın Valimiz “Bu oldukça önemli bir organizasyon. Daha önce Mersin Valiliği yaptığım dönemde Akdeniz oyunlarının Mersine alınması ile ilgili çalışmaları yapan bir yöneticiydim. Orada da çok yoğun çalışmalar uluslararası bir çok kurumu ziyaret ederek kenti tanıtma anlamında faaliyetlerimiz olmuştu. 2024 Avrupa Şampiyonası Türkiye’ye verilirse futbol oynanacak kentlerden biriside Kocaeli’dir.  Biz Kocaeli olarak ilgili kurumlarımızla çalışmalarımızı sürdürdük. Yarın bu şampiyonaya Türkiye’nin ev sahipliği yapmasını ve Kocaeli olarak da burada futbol müsabakalarına ev sahipliği yapabilmeyi temenni ediyorum.

Yeni yapılan Kocaeli Stadyumu hakkında açıklamalarda bulunan Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy; Kocaeli Stadyumu yaklaşık 150 milyon maliyetle tamamlandı ve 1 Eylül itibariyle hizmete girdi. Kocaeli bu anlamda önemli bir stadyuma ve Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapacak UEFA kriterlerine sahip bir stada sahip. Burada bir ev sahipliği yapma fırsatı bulursak buranın alt yapısı hazır. Kocaeli’de futbol oldukça ilgi duyulan alanlardan birisi. Kocaelispor’da geçmişte 2 Türkiye Kupasını kazanmış, Avrupa’da Türkiye’yi belirli kupalarda temsil etme hakkında bulunmuş bir takım. Şuanda 3. Ligde ama futbola ilgi ilimizde oldukça üst seviyede. 30 bini bulan taraftar kitlesine sahip bir takım.

UEFA’nın  kriterlerinden olan ulaşım ile ilgili açıklamalarda bulunan Sayın Valimiz; Valiliğimiz koordinasyonunda Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz ve ilgili kurum ve kuruluşlarımızla  bir araya geldik. Mevcut durumumuz 2024 Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapma fırsatı verildiğinde  o döneme kadar yapmamız gereken çalışmalar nelerdir gibi konuları görüştük. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizin yürüttüğü önemli çalışmalar var. Hafif raylı sistemi stadyuma kadar ulaşmasıyla ilgili ön çalışmaları başlattılar. Yolların genişletilmesi, standartların daha üst noktalara taşınması gibi bir çok çalışma ilgili kurumlarımız tarafından planlanacak ve yapılacaktır. Sabiha Gökçen Hava Limanı bize 45 dakikalık mesafede. Cengiz Topal Havalimanımız var. Buraya da her tür nitelikte uçak inebilecek konumda. Dolayısıyla bir anlamda Kocaeli iki havalimanı olan bir kent konumuna sahip. Kocaeli’de otel sayımız belirli niteliklerde ve sayı itibariyle belirli bir sayıda ulaşmış durumda. Yeni otellerimizde yapılıyor. Kocaeli bu anlamda gelecek olan misafirleri ağırlama anlamında belirli alt yapıya sahip bir kent.

EURO 2024’e ev sahipliği yapabilmenin Türkiye için önemli olduğunu vurgulayan Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy; Bu şampiyona  ilin ve ülkenin tanıtımına çok önemli katkılar sunuyor.” diyerek, yarın ki oylamada sonucun Türkiye lehine olması ve bu şampiyonaya ev sahipliği yapmamız temennisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2018, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER