Vatandaş neden işkence çekiyor.!

İstanbul dönüşü Gebze-Harem Minibüslerini tercih eden vatandaşlar minibüslerin çarşı içine girmeleri yasak olduğundan Fatih Hastanesi, Develi Durağı, Gebze merkezde inen yolcular E5 yol kenarlarından inip binmek zorunda kalıyorlar.

Üstelik vatandaşın zifir karanlık durak olmayan yerlerde beklemesi indikten sonra özellikle Hastane, Develi, İstasyon bölgesine giden vatandaşların karanlık patika yoldan yürümesi can güvenliği açısından ne kadar sağlıklı olduğu bence anlatılmaz yaşanır. Akşam saatleri işyerlerinden çıkıp Gebze’ye gelen vatandaşlar bu duruklarda inmekte tedirgin oluyorlar. Özellikle bu duraklarda aydınlatma olmaması yalnız başına inen bayan yolcuların korkulu rüyası haline geldi.

Tatlıkuyu Köprüsü’nün hemen altında inen çarşı yolcuları da köprü altında ışıklandırmalar olmasına rağmen yanmamasından şikâyetçiler. Fatih Hastanesi, Develi Durağı, Tatlıkuyu Köprüsünde inen Gebze merkez yolcuları önce Belediye’den durak sonra Sedaş yetkililerinden aydınlatma bekliyorlar.

Allah göstermesin yarın olumsuz bir durum olduğunda ahlayıp vah lamalar olmadan önlem alınması gönülleri gözyaşları akmadan ferahlatacaktır. 

Okul önü otopark olamaz.!

Eski Gebze Adliyesi ile yan yana olan Gebze Osmangazi Orta Okuluna giriş kapısına gelişi güzel otopark gibi gün boyu bırakılan araçlardan öğrenci ve velilere artık gına geldi.

Her yer otopark olmasına rağmen 3-5 liradan kaçmak için eğitim veren bir Devlet kurumunun kapısına gelişi güzel araç çekerek adeta otopark olarak kullanılması hiçbir kitapta yazmıyor. Sorumsuzca kapının ağzına kadar yanaştırılan araçlar yüzünden öğrencilerin eğitim alma özgürlüğü kısıtlanamaz.

Her şey den önemlisi olası bir sağlık veya yangın durumunda müdahaleye gecikmeden kaynaklı bir durum söz konusu olursa bu vebalin altından da kimse kalkamaz. Öğrenci, veli, okul personellerinin giriş çıkışlarda abartısız çektikleri eziyetlere ve yaşadıkları tüm sorunlara ivedi dur denmesi gerekiyor.  

Gazetemizde okuduğunuz günlük köşe yazılarımı Duru Medya Gurubuna ait olan www.nefesgazetesi.com, www.haber41.com.tr, ulusalda www.haber24.com.tr ve www.mansetoku.com.tr internet sitelerinden takip ederken, gelişen haberlerle birlikte hafta içi her akşam hazırlayıp sunduğum Radyo programımdan da Kocaeli ve İstanbul Anadolu Yakasında dinleyebilirsiniz.   

Günün Sözü "Beklenen gün gelecekse, çekilen çile kutsaldır." Victor Hugo

YORUM EKLE