Engelli kızı için bakın ne yaptı

Engelli kızı için bakın ne yaptı

 Engelli kızı için bakın ne yaptı
banner158
banner174
Dilovası'nda Dilaver Yaman, engelli kızı için 3 katlı evinin cephesine asansör yaptırdı. 16 yaşındaki Şehadet Yaman, asansör sayesinde artık tekerlekli sandalyesi ile rahatlıkla dışarı çıkabiliyor.
 
Dilovası Belediyesi'nde zabıta memuru olan Dilaver Yaman, Diliskelesi Mahallesi'ndeki 3 katlı evinin cephesine engelli kızı için asansör yaptırdı. Felç geçirmesi nedeniyle belden aşağısı tutmayan Şehadet Yaman daha önce ailesinin yardımı ile dışarı çıkabilirken, artık asansöre tekerlekli sandalyesi ile binerek rahatlıkla dışarı çıkabiliyor. Kızının hayata küsmemesi için asansörü yaptırmaya karar verdiğini belirten Dilaver Yaman, "16 yaşında engelli bir kız çocuğum var. Onun daha rahat çıkıp inmesi için, evde hapis olmaması için, sosyal faaliyetlere katılabilmesi, arkadaşlarıyla diyalog kurabilmesi yani hayata küsmemesi için böyle bu asansörü yapmaya karar verdim. Kimse çocuklarının engeli ile utanmasın. Çocuğunun sosyal faaliyetlere katılmasını sağlasınlar, okuluna gitmesini, aile gezintilerine katılmasını sağlasınlar, parkalara bahçelere çıkartsınlar" dedi

İSTEDİĞİ ZAMAN DIŞARI ÇIKIYOR

Evde eğitim alan 9'uncu sınıf öğrencisi Şehadet Yaman ise asansörün hayatını kolaylaştırdığını belirterek, artık istediği zaman dışarı çıkabildiğini söyledi. Dilovası Engelli ve Engelli Aileleri Derneği Başkanı Abdulsamet Elden ise, "Toplumumuzda birçok insanın kendi engelli evladından utanarak toplumun içerisine çıkarmadığını görüyoruz. Ancak Dilaver Yaman yapmış olduğu bu asansörle kendi evladının sokağa çıkmasını sağlamıştır. Toplumla bağının kopmamasını, sosyal hayatla barışık olmasını sağlamıştır" diye konuştu.




Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2016, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER