Gençlerin Sigorta borçları siliniyor

25 yaşın altındakilerin prim borçları silinecek 1 veya 2 ayın ardından sağlık hizmeti almaya başlayacak.

 Gençlerin Sigorta borçları siliniyor
banner158
banner174
 2012 yılından itibaren gelir testi yaptırmayıp Genel Sağlık Sigortası primlerini ödemeyen gençler hem prim borcuyla karşı karşıya kalıp hem de sağlık hizmetinden yararlanamamıştı. Yayımlanan genelgeyle 25 yaşın altındakilerin prim borçları silinecek 1 veya 2 ayın ardından sağlık hizmeti almaya başlayacaklar.

SAĞLIK HİZMETİ İÇİN 30 GÜN SÜRE
Peki, prim borcu olup da geçmişte bu borcunu taksitlendirerek, yapılandıranların durumu ne olacak? Yine 25 yaş kuralı geçerli olmak üzere, 25 Nisan 2016’ya kadar olan taksitli borçlar silinecek. Ödenen taksitler ise geri alınmayacak.
GSS ile ilgili merak edilen konulardan biri de prim borçları silinince, sağlık hizmetinden yararlanıp, yararlanılamayacağı. Konuyu en basit haliyle şöyle anlatayım: Bugüne kadar hiçbir prim ödememiş kişinin, prim borçları silinse bile, 60 gün sonra sağlık hizmetinden yararlanabilecek. Ancak geçmişte, prim ödeyen kişi, prim borçları silindikten 30 gün sonra devletin sunduğu sağlık hizmetinden faydalanabilecek. Yani, geçmişte bir şekilde prim ödeyip, sonra ödemeyen kişiler, 25 Mayıs 2016’dan itibaren sağlık hizmeti alabilecekler.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER