Kent Meydanı Projesi Başladı

Çayırova’nın vizyonuna değer katan ve 4K ile formüle edilen projelerin son adımı Kent Meydanı’yla atılıyor.

Kent Meydanı Projesi Başladı
banner158
banner174
 Çayırova’nın vizyonuna değer katan ve 4K ile formüle edilen projelerin son adımı Kent Meydanı’yla atılıyor. Başkan Demirci’nin en önemli yatırımlarımız olarak adlandırdığı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, Kent Park ve Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi ile birlikte 4K ile formüle edilen çalışma Kent Meydanı’yla tamamlanacak.

 

25 Dönüm Alanda Dev Bir Meydan

 

25 dönüm alan üzerinde bulunan Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nin ve kamulaştırılması tamamlanan müstakil yapıların yıkım çalışmaları tamamlandığında Kent Meydanı’nın temelide atılmış olacak. İçerisinde modern ve büyük bir caminin yer alacağı meydan projesinde, 1250 araçlık kapalı otopark, açık ve kapalı alışveriş alanları, etkinlik alanları, dinlenme ve hobi alanları, sosyal, kültürel, sanat ve spor merkezleri bulunacak. Ayrıca projede 16 dönüm yeşil alanda oluşturulacak.

 

Başkan Demirci, Operatör Koltuğunda Kent Meydanı İçin İlk Adımı Attı

 

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Kent Meydanı projesi için başlayan çalışmaları yerinde incelemek üzere geldiği proje alanında iş makinesinin başına geçerek, Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nin yıkımına başladı.

 

İlçenin vizyonunu değiştirecek ve Çayırova’ya nefes aldıracak olan Kent Meydanı projesi için çalışmalara başladıklarını vurgulayan Demirci, projenin yapımını Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirileceklerini söyledi.

 

 

Demirci, “Çayırova Kent Meydanıyla Nefes Alacak”

 

Kocaeli’nin en güzel ve modern meydanını Çayırova’da inşa edeceklerini açıklayan Demirci, “İlçemizin değişen, gelişen yapısına büyük bir katkı sunacak olan ve Çayırova’ya nefes aldıracak meydan çalışmasına başladık. Projemiz her alanda örnek ve yeşil bir proje olarak göze çarpıyor. Yapacağımız Kent Meydanı ile otopark sıkıntısını büyük ölçüde gidereceğiz. Yine meydan içerisinde büyük bir Camii hizmete sunulacak. Yeşil dokusuyla modern görünümüyle ilçemize değer katacak olan projede, alışveriş ve etkinlik alanlarımızda bulunacak. 4 Mahallemizin kesişiminde yer alan proje tamamlandığında ilçe halkımızı ve Çayırova’mıza gelen misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz modern bir merkez ortaya çıkacak.” dedi.

 

Demirci, “100 Milyon Liralık Dev Yatırım”

 

“Meydanlar bir şehrin kimliğidir, prestij kaynağıdır dedik ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte Kent Meydanını planladık. 4 mahallenin birleşme noktasında, 70-80 bin kişinin yaya ulaşım mesafesinde, 25 dönüm alanda, 30'un üzerinde tapunun kamulaştırmasını sabırla, adeta iğneyle kuyu kazarak hamdolsun gerçekleştirdik. Büyükşehirimizle birlikte proje çalışmalarını da bitirip Çayırova tarihinin 100 milyon liralık bu en büyük yatırımının yapımına, proje kapsamında kalan yapıların yıkımıyla bismillah dedik. Kent Meydanımızı, ana arterlerin ulaşım ağının buluştuğu noktadan ilçenin dört bir yanına  kan pompalayan adeta yaşayan bir şehrin kalbi olarak görüyoruz. Çayırova'da 4.5 yıldır gece gündüz sürdürdüğümüz hizmet seferberliğini bu dev yatırımla taçlandırıyoruz...Gururluyuz...Heyecanlıyız...Allah tamamına erdirsin İnşallah…”

 

Başkan Demirci, “Eğitimde Türkiye'de İlk 10 Belediye'den Birisiyiz”

 

Ülke çapında Eğitime en büyük yatırımı yapan ilk 10 ilçe Belediyesi içindeyiz. Sadece yol, köprü yapan çöp toplama hizmeti yapan, klasik belediyecilik anlayışını çoktan aştık. Başta eğitim olmak üzere vatandaşımızın günlük hayatını ilgilendiren her alanda varız dedik ve 35 er derslikli 2 adet, 24'er derslikli 2 adet olmak üzere 118 derslikten oluşan toplam 4 okulu belediye kaynaklarıyla hayata geçirdik. Daha önce Kent Park ve Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nin yapım aşamasında eski Çayırova İlköğretim Okulunu yıkıp Çayırova Ortaokulu'nu 5.5 ay gibi kısa sürede hizmete sokmuştuk. Şimdi de Kent Meydanı Projemizi hayata geçirmek için Atatürk Mahallesinde iki okul yapmış ve proje kapsamında yıkılacak olan Fevzi Çakmak Lisesini buraya taşımıştık.”

 

“Mehmet Akif İlkokulu 2018-2019 Döneminde Mevcut Yerinde Kalıyor”

 

“Milli Eğitim yetkililerimiz ve veliler ile yaptığımız  istişareler sonucunda Proje kapsamında yıkılacak Mehmet Akif İlkokulunun yıkımının eğitim öğretim dönemi sonuna bırakılmasına karar verdik. Önümüzdeki günlerde 24 Kasım Ortaokulu yanında hayata geçireceğimiz 24 derslikli ilkokulu yeni döneme yetiştirip Mehmet Akif İlkokulu öğrencilerimizi kalıcı okuluna kavuşturacağız. Öğrencilerimizin, velilerimizin ve tüm eğitim camiamızın her zaman yanındayız, destekçisiyiz.”

 

“Projelerimiz Büyük Ölçüde Tamamlandı”

 

Çayırova’nın geride kalan 4,5 yıllık sürede birçok proje kazandığını ve büyük bir değişim yaşadığını da aktaran Demirci, “Modern bir Çayırova’nın inşasına 2014 yılı Mart ayında başladık. Eğitime ciddi dokunuşlar yaparak yola çıktığımız yatırım seferberliğimizde her bir mahallemize Semt Konaklarını inşa ettik. Yeni okullarımızı eğitime sunduk. Yine Sağlık alanında da ilçemizin en büyük eksikliği olan hastanemizi yatırım planına aldırdık. 2018 yılı bitmeden 200 odalı hastanemizin temelini atıyoruz. Dev ulaşım projeleriyle Çayırova’mızın ulaşım ağlarını güçlendirecek yatırımlar yaptık. Kavşaklar, köprüler, prestijli caddeler, eksiksiz altyapı ve üstyapı projelerimizi tamamladık. Çevresel yatırımlarımızda yeni parklar ve devasa mesire alanlarını oluşturduk. Sanat, spor alanlarında yenilikler yaptık. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve birçok spor tesisini hizmete sunduk. Çalışmalarımızı yaparken belediyemizin mali yapısınıda güçlü tuttuk. Bu bağlamda dev projelerimizi inşa ettik. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi başta olmak üzere, Kent Park ve Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezlerimizi vatandaşlarımızın en iyi şekilde faydalanabileceği bir yapıda tamamlayarak, kültür merkezlerimizi kullanıma sunduk. Şimdi sırada Büyükşehir Belediyemizle hayata geçireceğimiz Kent Meydanı var. Yeşiliyle ön plana çıkan meydan projemize başladık. Kent Meydanımız hayırlı olsun.” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2018, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER