Başkan Karaosmanoğlu, bereket duasına katıldı

Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Hal esnafıyla birlikte geleneksel olarak her hafta cuma günü sabah namazından sonra yapılan bereket duasına katıldı

Başkan Karaosmanoğlu, bereket duasına katıldı
banner158
banner174
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Kullar’da kente hizmet veren yeni hal binasında geleneksel olarak her hafta cuma günü sabah namazından sonra yapılan bereket duasına katıldı. Bereket duasına AK Parti MKYK Üyesi-Kocaeli Milletvekili Av. Emine Zeybek, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Kemal Altunel, Haller Şube Müdürü Ayhan Acar, KOMESKOM Dernek Başkanı Hüseyin Balkaya, oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.

 

ESNAFIN SICAK İLGİSİYLE KARŞILAŞTI

Ziyaretinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin inşa ettiği ve pazarcı esnafına hizmet etmeyi sürdüren sebze-meyve halinin modern yapısıyla tüm taleplere en güzel şekilde cevap verdiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, hal esnafıyla yakından ilgilenerek bereketli işler diledi. 56 bin metrekare kullanım alanıyla ferah bir mekân olan hal binası ve 760 metrekare sosyal tesis alanıyla esnafa güzel bir hizmet vermesi için büyük çaba gösterdiklerini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, esnafın sıcak ilgisiyle karşılaştı. Karaosmanoğlu ayrıca, sebze ve meyve halinde Ahilik geleneği üzerine esnaflarla birlikte yapılan bereket duasına da katıldı.

 

“TÜM ESNAF KARDEŞLERİME BEREKETLİ İŞLER DİLİYORUM”

Sabah namazının ardından hal esnafıyla buluşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Her birimiz komşuyuz, arkadaşız, hemşeriyiz, kardeşiz. Bunu kimse bozamaz, bozmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Bizler aynı ağacın köklerinden beslendik. Hal esnafımızda bu anlayışla bu kente en güzel hizmeti sunmak için çalışıyor. Esnaf kardeşlerimizi seviyoruz. Bize sevgiyi, insanlığı, barışı kardeşliği öğütleyen Mevlana, Hacı Bektaş Veli, Pir Sultan Abdal, Yunus Emre gibi büyüklerimizin öğütlerini her birimiz and bildik. Esnafımız ve bizlerde bu öğütlerle yaşamımıza devam ediyoruz. Hal esnafımız başta olmak üzere kentimizdeki tüm esnaf kardeşlerime bereketli işler diliyorum. İnsanı, sevgiyi, muhabbeti, kardeşliği gönlümüzün başköşesine koyduk. Rabbim, bütün esnaflarımıza sıhhat ve huzur versin. Huzurumuzu bozmak isteyenlere de fırsat vermesin” dedi. Ahilik Haftası dolayısıyla İzmit Halinde Bilecik Söğüt’ten zeybek ekibi halk oyunu gösterisi de gerçekleştirdi. Ayrıca meyve-sebze oyma sanatçıları da hünerlerini gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2018, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER