Göçmen kaçakçılarına operasyon: 8 gözaltı

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yasa dışı yollarla göçmenlerin sevkini yaptıkları tespit edilen 8 şahıs yakalandı.

Göçmen kaçakçılarına operasyon: 8 gözaltı
banner158
banner174
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yasa dışı yollarla göçmenlerin sevkini yaptıkları tespit edilen 8 şahıs yakalandı. Şüpheliler emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. 
EŞ ZAMANLI OPERASYON
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Duyum ve istihbari çalışmalar sonucunda göçmenlerin yasa dışı yollarla sevkini yaptıkları tespit edilen 8 şüpheli Kocaeli ve Diyarbakır illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gebze ilçesinde yasadışı göçmen kaçakçılığı yapan çeteyi yakalamak harekete geçti. Polis, göçmen kaçakçılarının, doğudaki sınır illerinden aldıkları kaçak göçmenleri, İstanbul'a götürme vaadiyle otobüsler ya da ticari araçlarla Gebze'ya getirdikleri burada da anlaşmalı oldukları takcilere teslim edildiklerini belirledi. Taksicilerin de taksimetre açmadan, fahiş fiyatlar karşılığında kaçakları İstanbul'a getirip, ücra noktalara terk ettikleri saptandı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonunda belirlenen şüphelilerin Diyarbakır ve Kocaeli'deki adreslerine baskın düzenledi. Baskınlarda C.A., A. K., Y.Ö., K.Ç., Y.D., H. Ç., B.Z. ve Ş.G. isimli şüpheliler gözaltına alınarak, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüpheliler işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Gebze Adliyesi'ne sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2020, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER