Ömer Çeker:2021 YILI KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN ÖNEMLİ BİR YIL OLACAKTIR

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube İlçe ve İş Yeri Temsilciler Toplantısı yaptı. 2021 Ağustos ayında kamu Çalışanlarının 2022 ve 2023 yılı için yapılacak zam ve sosyal hak artışları için açıklamada bulundu.

Ömer Çeker:2021 YILI KAMU ÇALIŞANLARI İÇİN ÖNEMLİ BİR YIL OLACAKTIR
banner158
banner174
 Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi, Ömer Çeker, İlçe ve İş yeri temsilcilerinin katılımı ile temsilci toplantısı yaptı. Yapılan Toplantıya Şube Başkan Yardımcısı Sema Gümüş, Türk Sağlık Sen Denetleme Kurulu Üyesi Erkan Temel, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Çiğdem Öktem, Zekiye Mutlu, Merve Özdemir Derince  İlçe Temsilcisi Serap Koçhisar, Körfez İlçe Temsilcisi Muammer Erhan, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü  İş Yeri Baş Temsilci Serkan Kökduman, İş Yeri Temsilcisi Mevlüt Dinçer, Erkan Çakmak, Kocaeli Devlet Hastanesi  İş Yeri Baş Temsilci,  Muhiddin Daş,  İş Yeri Temsilci Hüseyin Ozan Yüzüak, Hakan Kayman, İzmit Seka Devlet Hastanesi  İş Yeri Baş Temsilci Ahmet Atalay,  İş Yeri Temsilci Emir Hasan Şekerci, Zinet Kurt, Körfez Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilci Arif Balcı, Derince Eğitim Ve Araştırma Hastanesi İş Yeri Baş Temsilci Aysun Demet, İş Yeri Emre Doğru, Seçil Coşkun Ve Oğuzhan Aytekin, Kocaeli Üniversitesi Araştırma Ve Uygulama Hastanesi  İş Yeri Baş Temsilci Özlem Çağın, İş Yeri Temsilcisi Yalçın Gül, Ömer Koyuncu, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilci Orhan Gazi Gencel, Kandıra Devlet Hastanesi İş Yeri Temsilci Gülcan Uygun, Kocaeli Üniversitesi Diş Fakültesi İş Yeri Temsilcisi Eyüp Özoğlu, Körfez Ağız Diş Sağlığı Merkezi İş Yeri Temsilci Talip Doğan, 112 Komuta Merkezi Sorumlu Başhekimliği İş Yeri Temsilci Ahmet Murat Kazan, Başiskele İlçe Sağlık Müdürlüğü İş Yeri Temsilci Fatma Köşk Aydın, Kandıra İlçe Sağlık Müdürlüğü İş Yeri Temsilci Osman Emral, İzmit  İlçe Sağlık Müdürlüğü İş Yeri Temsilci Ömer Çolak, Derince İlçe Sağlık Müdürlüğü  İş Yeri Baş Temsilci Kürşat Alkan, Engin Paşaoğlu, Üye Ümit Yavuz  ile birlikte temsilci toplantısı gerçekleştirildi.  Şube Başkanı Çeker Sağlık iş kolundaki ve çalışma hayatındaki gelişmeler hakkında temsilcileri bilgilendirdi.

Şube Başkanı Çeker yaptığı açıklamada; “Türk Sağlık Sen  Üyesi, Temsilcisi, Yönetim Kurulu üyesi, Şube Başkanı, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkanı  sağlık çalışanının geleceğine umutla bakabilmesi, sofrasındaki çeşitliğin artması ve milli gelirden payına düşenin alınması için, sağlık iş kolunda görev yapan çalışanların görev tanımlarına uygun huzurlu bir ortamda görevlerini icra edebilmeleri ve çalışanların sorunlarının çözüme kavuşturulması için  her platformda 7/24 mücadelemize devam etmekteyiz. 2010 yılında toplu görüşmeden toplu sözleşme dönemine geçildik den sonra Malum Sendika Kamu Çalışanlarının haklarını Toplu Sözleşme Masasında yeterince savunmamıştır.

Kamu işverenin önermiş olduğu zamdan daha düşük zamlara imza atan Sarı Sendika çalışanları enflasyon karşısında mağdur etmiştir. Sanki Toplu Sözleşme Masasında kendileri oturmamışlar kamu çalışanlarını başka bir sendika mağdur etmiş gibi suçlu aramaktadırlar. Sarı Sendikanın yetkililerinin hafızaları silinse de imzalamış oldukları Toplu Sözleşme metinleri devlet arşivleri durduğu gibi Toplu Sözleşmede Masasındaki davranış ve tutumları Kamu Çalışanlarının hafızalarındadır.

Sarı Sendikanın yetkilisi geçtiğimiz günlerde basına vermiş olduğu demeçlerde “Sağlık çalışanlarımız yetkililerden adaletli bir ücret politikası oluşturulmasını istiyor.” Demek suretiyle toplu sözleşme masasını inkar etmektedir. Kamu İş Vereninden medet ummakta sağlık çalışanlarının haklarını korumakta ve geliştirmek güç ve kabiliyetinde olmadıklarını itiraf etmektedir.

2021 yılı Kamu Çalışanları için önemli bir yıl olacaktır. Yetkili Sendika ile Kamu İş Vereni  2022 ve 2023 yılının ekonomik sosyal haklarının artışı için 01 ile 30 Ağustos 2021 tarihleri arasında Kamu Çalışanlarına yapılacak zam artışları görüşülüp karara bağlanacaktır. Kamu Çalışanları beş dönemdir kendilerini mağdur eden Sarı Sendikayı tekrar toplu sözleşme masasına oturtmamalıdırlar.  

Sarı Sendikaya olan sendika üyeliklerini gözden geçirmeli kamu çalışanlarının milli gelirden payına düşeni alması için mücadele eden, 7/24 çalışanın yanında olan, hak mahrumiyetlerinin önüne geçmek için gerekli mücadeleyi veren Türk Sağlık Sen’e üye olmalı ve desteklemelidirler.  2010 yılından buyan Yetkili fakat Etkisiz Sarı sendika Kamu İşvereni ile beş kez toplu Sözleşme Masasına oturmasına rağmen Beşinci dönem toplu sözleşme masasında da memuru hayal kırıklığına uğratmıştır. “ Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2020, 19:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER