Sağlıkçılara nefes aldıracak cihaz, törenle teslim edildi !

Pandemik Anti Kontaminasyon Cihazının (PAK-C)  İl Sağlık Müdürlüğüne Teslim Töreni Vali Seddar Yavuz’un Katılımlarıyla Gerçekleştirildi

Sağlıkçılara nefes aldıracak cihaz, törenle teslim edildi !
banner158
banner174
 Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından projelendirilerek Bilişim Vadisi'ndeki bir firma tarafından geliştirilen ve özellikle Kovid-19 ile ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarının enfekte olma riskini azaltmak amacıyla steril havayla solunum yapma imkanı sağlayan "Pandemik Anti Kontaminasyon Cihazı" (PAK-C) ‘nın İl Sağlık Müdürlüğüne teslim töreni Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Bilişim Vadisinde gerçekleşen teslim törenine; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu katıldı.

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Ahmet Serdar İbrahimcioğlu’nun Vali Seddar Yavuz’a çalışmaları ve cihazlar hakkında bilgi sunumunun ardından Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “Hepinizin bildiği gibi dünyayı tehdit eden Covid-19 salgınıyla ülkemizde ciddi tedbirler alarak mücadele ediyor. Bu pandemi ile mücadelemizde ön saflarda bulunan sağlık neferlerimiz ailelerinden, çocuklarından ayrı kalarak başka canlar kurtarmak için fedakarca çalışmaya devam ediyor. Bizim de vatandaş olarak üzerimize düşen alınan karar ve kurallara riayet etmektir. Bilişim Vadimizi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansımızı tebrik ediyorum. Bu tamamen inovatif bir ürün. PAK-C cihazları Bilişim Vadisinde üretiliyor ve her türlü sertifikasyon işlemleri tamamlanmış yeni bir üründür. İnanıyorum ki; bu cihazlarla sağlık çalışanlarımız daha güvenle hastalarımıza müdahale etmiş olacaklardır. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” diyen Vali Seddar Yavuz, konuşmalarının ardından İl Sağlık Müdürü  Op. Dr. Yüksel Pehlevan’a 200 adet Pandemik Anti Kontaminasyon Cihazı (PAK-C) teslim ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilen Pandemik Anti Kontaminasyon Cihazları kullanıcıyı yormadan solunum yapabileceği geniş bir solunum ortamı oluşturmakta, göz ve yüz bölgesinin dış ortam ile bağını keserek kullanıcının temasla enfekte olma ihtimalini en aza indirgemekte, dezenfekte edilebilir sistemiyle tekrar kullanım veya farklı kullanıcıların kullanımına imkan vermektedir. En önemlisi, kullanıcıya tek şarjla, 3 saat, yüzde 99,95 oranlı filtre edilmiş havanın aktarımının yapılmasını sağlamaktadır.


Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2020, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER