Sofuoğlu Köprüde Hız Rekoru Deneyecek

Osmangazi Köprüsü 30 Haziran'da araç tra1fiğine açılacak. Başbakan Binali Yıldırım, bu tarihi açıklamıştı. Hazırlıkların sürdüğü açılışla ilgili ayrıntılarda netleşmeye başladı

Sofuoğlu Köprüde Hız Rekoru Deneyecek
banner158
banner174
 

Milli Sporcumuz Kenan Sofuoğlu 400 Kilometrelik hız rekorunu Osmangazi Köprüsü'nde deneyeceğini açıkladı. Sofuoğlu; ""Rekor denemesini Osman Gazi Köprüsü'nün açılışında denemek istiyorum. Cumhurbaşkanımızla telefonda konuştuk. Osmangazi Köprüsü'nün açılışındaki hız denemesi projeme Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan destek verdi" dedi.

AÇILIŞ GEBZE TARAFINDA

Türkiye'nin vizyon projelerinden birisi olan Osmangazi Köprüsü, 30 Haziran'da araç trafiğine açılıyor. Gebze'nin ev sahipliği yapacağı açılışla ilgili ayrıntılarda netleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılacağı açılış töreni için hazırlıklar başladı. 2 bin 682 metre uzunluğunda ki köprü, Dünya'nın en büyük 4. asma köprüsü olma özelliğini de taşıyor. Osmangazi Köprüsü'nün açılış töreninde Milli Sporcumuz Kenan Sofuoğlu'da rekor denemesi yapacak.

396 YAPMIŞTI, 400'Ü DENEYECEK

Daha önce trafiğe kapalı alanda saatte 396 kilometre hıza ulaştığını ve bunu 400'e çıkarmayı hedeflediğini anlatan Kenan, rekoru Osmangazi Köprüsü'nün açılışında deneyeceğini ifade etti. Asma köprünün açılış programı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve projeyi anlattığını dile getiren Kenan, şunları söyledi: "Rekor denemesini Osman Gazi Köprüsü'nün açılışında denemek istiyorum. Cumhurbaşkanımızla telefonda konuştuk. Osman Gazi Köprüsü'nün açılışındaki hız denemesi projeme Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan destek verdi. Açılışta böyle bir rekor denemesinden gurur duyacağını söyledi. Can güvenliği tedbirlerini alarak bu rekoru köprüde gerçekleştirmek istiyorum. Bu hafta sonu Dünya Supersport Şampiyonası'nın İtalya'daki 8. ayak yarışına katılacağım. İtalya yarışından sonra köprüde test yapacağım. Rüzgar ve diğer doğal faktörleri değerlendireceğim."

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER