20 milyon kişi için tatil başladı

20 milyon kişi için tatil başladı

20 milyon kişi  için tatil başladı
banner158
banner174
 İlkokul, ortaokul ve liselerde 2015-2016 eğitim yılı, sona erdi. 18 milyon öğrenci, 1 milyon öğretmen ve 1 milyon civarında eğitim sektörüne hizmet eden servis ve kantin hizmeti verenler 19 Eylül Pazartesi gününe kadar tatil yapacak.

Kocaeli genelinde toplam 352 bin öğrenci yaz tatiline çıkıyor. 21.950 öğretmen için de 1 Temmuz’da tatil başlayacak. İlimizde bugün karne alacak öğrenci sayısı, Türkiye’nin pek çok ilinin nüfusundan daha fazla. Bölgemizde protokol karne dağıtım törenlerine katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu

19 EYLÜL'E KADAR TATİL

Bir dönemin bittiğini okulların tatile girmesi ile anlarız. Dün itibari ile karnelerini alan öğrenciler, aynı zamanda bir döneminde bittiğini gösterdiler. Toplamda 20 milyon kişi için 3 ay kadar sürecek tatil dönemi başladı. Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci tatile çıkarken, öğrencilere, servis ve kantin gibi hizmet veren yan kuruluşlar da da toplam 1 milyon kişinin görev yaptığı belirtiliyor. 1 milyon civarında ki öğretmen ile birlikte dün itibari ile tatile çıkan kişi sayısı 20 milyon civarında. Yeni eğitim öğretim dönemi 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Bu döneme kadar 20 milyon kişi tatil yapacak. Öğretmenler iki hafta sürecek eğitimlerin ardından 1 Temmuz'da resmen tatile çıkacaklar.

SURİYELİLERDE KARNE ALDI

Dün, bölgemizde protokol yoğun bir şekilde karne dağıtım törenine katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu. İlkokul, Ortaokul ve Liselerin karne törenine ailelerin de yoğun katılımı dikkat çekti. Bölgemizde eğitim gören Suriyeli Öğrenciler de dün karne aldı. Darıca'da kurulu geçici eğitim merkezinde dün 650 Suriyeli karne aldı. Suriyelilerin karne törenine katılan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Suriyeli öğrencilere bisiklet dağıtarak, moral verdi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 21:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER