ANKARA / TEKHA
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Nevruz Bayramı kutlamaları sürecinde ve sonrasında gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin güncel verileri paylaştı. Yapılan resmi açıklamada, Nevruz etkinlikleri kapsamında 9 ilde yürütülen çalışmalarda ve bugün 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda toplam 170 kişinin yakalandığı bildirildi.
17-22 Mart Arasında 72 Kişi Yakalandı
Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı kutlamaları sırasında; Aydın, Batman, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mardin, Şanlıurfa ve Van illerinde emniyet güçleri denetimlerini sıkılaştırdı. 17-22 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen bu çalışmalarda, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “terör örgütü propagandası” suçları kapsamında 72 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildi.
24 Mart: 6 İlde Eş Zamanlı Operasyon
Bugün (24 Mart 2026) sabah saatlerinde ise terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyonlar genişletildi. İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Şanlıurfa, Antalya ve Mardin illerinde eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda 98 kişi gözaltına alındı.
“Mücadelemiz Kararlılıkla Sürecek”
Emniyet Genel Müdürlüğü, kamu düzeninin korunması ve vatandaşların huzurunun sağlanması amacıyla yürütülen bu çalışmaların kesintisiz bir şekilde devam edeceğini vurguladı. Açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğü olarak, milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması ile kamu düzeninin korunmasına yönelik çalışmalarımız kesintisiz ve kararlılıkla sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi.



