GAZİANTEP / TEKHA
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, Şubat ayı içerisinde il genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik dev bir operasyona imza attı. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen “ÇEMBER” operasyonları kapsamında, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerde toplam 1973 aranan şahıs yakalandı.
Yakalanan şahıslardan 131‘i sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, ifade işlemlerine yönelik aranan 1842 şahıs ise adli makamlara sevk edildi.
Hapis Cezası Sürelerine Göre Dağılım
Operasyon kapsamında ele geçirilen ve kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısların profil dağılımı şu şekildedir:
-
0-5 yıl arası araması olan 93 şahıs,
-
5-10 yıl arası araması olan 23 şahıs,
-
10-20 yıl arası araması olan 14 şahıs,
-
20 yıl ve üzeri araması olan 1 şahıs.
Suç Türlerine Göre Yakalamalar
Jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu yakalanan şahısların karıştığı suçlar ve sayısal verileri ise şöyle sıralandı:
-
Narkotik: 26 şahıs
-
Hırsızlık: 21 şahıs
-
Dolandırıcılık: 15 şahıs
-
Bilişim: 14 şahıs
-
Yaralama: 12 şahıs
-
Yağma: 8 şahıs
-
Tehdit/Hakaret: 8 şahıs
-
Kaçakçılık: 5 şahıs
-
Trafiğin Güvenliğini Tehlikeye Sokma: 4 şahıs
-
Cinsel Suçlar: 3 şahıs
-
Ruhsatsız Silah Taşıma: 2 şahıs
-
Diğer Suçlar: 13 şahıs
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliği ile asayişin temini için suç ve suçluya yönelik mücadelesine 7/24 esasına göre aralıksız devam edeceğini bildirdi.




