Emeklilerin bayram ikramiyesi TBMM'de kabul edilerek 3 bin TL oldu

Emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin liraya çıkaran madde, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Emeklilerin bayram ikramiyesi TBMM'de kabul edilerek 3 bin TL oldu
banner158
banner174

Emeklilerin bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılması teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve bu değişiklik 8. Yargı Paketi içerisinde yer aldı. Bu düzenleme ile emekliler, yılda 2 kez olmak üzere bayramlarda toplamda 6 bin lira ikramiye almış olacaklar.

Ödemelerin ne zaman yapılacağı konusunda belirtilen bilgilere göre, Ramazan Bayramı 10 Nisan'da başlayacak ve emekliye bayram ikramiyeleri genellikle bayramdan önceki hafta hesaplara geçiyor. Dolayısıyla, 1-9 Nisan tarihleri arasında tüm emeklilerin ikramiye ödemeleri gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu bayram ikramiyesinden faydalanabilecek kişiler arasında Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve hak sahipleri bulunuyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre, bu artışın amacı ekonomik dengesizlikleri düzeltmek ve emeklilere ve çalışanlara nefes aldırmaktır. Bayram ikramiyesi, 2018'de başlatılan bir uygulama olup, o zamandan bu yana artırılarak 3 bin liraya çıkarılmıştır. Erdoğan, önümüzdeki bayramda da bu miktarın yüzde 50 artırılarak 3 bin liraya yükseltileceğini belirtmiştir. Bu artışlarla birlikte bütçeye ek bir yük getirilmiş olsa da, hükümetin öncelikli hedefi ekonomide kalıcı refah artışını sağlamaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER