10 Kasım sabahı Kocaeli'de hayat durdu

10 Kasım sabahı Kocaeli'de hayat durdu

10 Kasım sabahı Kocaeli'de hayat durdu
banner158
banner174
10 Kasım sabahı saat 9'u 5 geçe Kocaeli'de yaşam durdu. Kentliler, Atatürk'ün vefat ettiği saatte işlerini bıraktı ve 1 dakika boyunca saygu duruşuna geçti.
 10 Kasım sabahı saat 9'u 5 geçe İzmit sokaklarında saat hayat adeta durdu. Bundan 78 yıl önce Gazi Mustafa Kemal'in vefat ettiği dakikada yasa boğulan Türkiye Cumhuriyet'i 78 yıl sonra da acısını yüreğinde yaşamaya devam ediyor. Kent merkezinde 2 dakika boyunca sirenler çaldı. İşine, okuluna gitmekte olan vatandaşlar, genci yaşlısı tüm halk 1 dakika boyunca hayatı durdurdu.

KORNALARA BASILDI

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda ettiği 10 Kasım'da saatler 09.05'i gösterdiği anlarda Türkiye'nin hemen her yerinde olduğu gibi İzmit’te de hayat durdu. İzmit Cumhuriyet Parkı mevkiin de araçlarıyla seyir halinde olan sürücüler Ata'ya saygı için araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundu. Bazı sürücüler de kornalara basarak saygı duruşuna eşlik etti. Genç, yaşlı her yaştan vatandaşın saygı duruşunda bulunduğu anlarda, minibüste seyir halinde olan yolcularda eşlik etti.Ata'nın ölüm saati olan 09.05'te çalan siren üzerine başlayan saygı duruşu 09.07'ye kadar sürdü. 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER