18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümünde Anma Programı Düzenlendi

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü vesilesiyle Gebze Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümünde  Anma Programı Düzenlendi
banner158
banner174

Gebze Şehitliği'nde düzenlenen anma törenine Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit, Garnizon Komutanı V. Kıdemli Albay Mustafa Bulut, Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Başsavcı Erdal Kuruçay, Adalet Komisyonu Başkanı Serdar Murat Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Jandarma Komutanı Muharrem Poyrazoğlu, Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri, Gazilerimiz ile Türkiye Harp Malülleri Gaziler Şehitler Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Salih Türk, siyasi parti temsilcileri, askerî erkan, şehit aileleri ve yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan törende, askerler tarafından saygı atışı gerçekleştirildi. Daha sonra şehitlik içerisindeki anıta sırasıyla; Gebze Kaymakamlığı, Gebze Belediyesi ve Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği çelenkleri sunuldu. 

Törende Şehitlik Şeref defterini imzalayan Kaymakam Özyiğit, deftere şu sözleri yazdı.  


“Bugün, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü ve aynı zamanda 18 Mart Şehitler Günü. 
18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk milletinin tarihinde müstesna bir yere sahiptir. Bu Zafer, Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevgisiyle dolu ruhunu en iyi şekilde yansıtan bir destan niteliği taşımaktadır. Üstün teknolojiye sahip olan düşman güçlerine karşı kahramanca mücadele eden milletimiz, inançları ve vatan sevgileriyle destan yazmıştır. Vatan toprağını korumak için canlarını feda eden Şehitlerimiz, tarihimize büyük bir saygınlık ve onur kazandırmışlardır.
18 Mart Şehitler Günü, ülkemizin birlik ve beraberliğine olan inancımızın en güçlü göstergesidir. Bizler, Şehitlerimizin emanetlerini en iyi şekilde korumak ve yaşatmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Huzurunda bulunduğumuz Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, onların kıymetli hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Türkiye'nin düşmanları bilmelidir ki, bu topraklar için canını verecek nice yiğitler hazır beklemektedir. 
Bu toprakları bize yurt yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahraman Şehitlerimize ve vefat eden Gazilerimize Allah’tan rahmet, yaşayan Gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. ”


Programda, Kaymakam Özyiğit ve protokol üyeleri şehit kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı. Çoban Mustafa Paşa Cami görevlisi Emre Can Tekel tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti’nin ardından Gebze Müftüsü Mahmut Çakır’ın dua okunması ile program sona erdi. Ardından Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma programına katılarak öğrenciler tarafından hazırlanan ve Çanakkale Zaferi’nin işlendiği etkinlikleri izleyen ilçe protokolü ve vatandaşlar daha sonra, Çoban Mustafa Paşa Camii’nde Çanakkale Şehitleri için düzenlenen Mevlid programına katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER