CHP'li Akdemir gözaltında

CHP'li Akdemir gözaltında

 CHP'li Akdemir gözaltında
banner158
banner174
Sarıbay: Kendisiyle ilgili perşembe bilgi alacağız
CHP İl Eğitim Sekreteri ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Ali Akdemir, FETÖ operasyonları kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Bilgiyi doğrulayan İl Başkanı Sarıbay, “Perşembe günü kendisiyle görüşeceğiz” dedi
Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta Türkiye genelinde Bylock operasyonları yapılmış ve birçok kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan birisinin de CHP İl Eğitim Sekreteri ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Ali Akdemir olduğu öğrenildi. Aynı zamanda 18 Mart Üniversitesi eski Rektörü olan ve Vatan Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Aydınlık gazetesinde ekonomi ağırlıklı köşe yazıları kaleme alan Akdemir’in gözaltına alınması CHP’de şok etkisi yarattı.
 
İSTANBUL EMNİYETİ
FETÖ’den tutuklu Prof. Dr. Sedat Laçiner’e karşı rektörlük seçimini kaybettikten sonra uzun yıllar yaşadığı Kocaeli’ye gelen ve İzmit İlçe Örgütü’ne üye olan Akdemir’le ilgili yakınları uzun zamandır haber alamıyordu. Sık sık yurt dışına çıkan ve panellere katılan Akdemir’in yine yurt dışında olduğu düşünüldü fakat yapılan araştırmalarda FETÖ’den gözaltına alındığı ortaya çıktı.SARIBAY İddialara göre Ali Akdemir, 7 Aralık'ta Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde bir konferansa katıldı. Daha sonra Eskişehir'deki Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykelleri Müzesi'ni gezmeye gitti. Akdemir'in, bu gezinin ardından Kocaeli’ye geldiğinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.
 
SARIBAY DOĞRULADI
Konuyla ilgili gazetemize konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, bu yönde kulağına bilgiler geldiğini ifade ederek, “Perşembe günü İstanbul’a gideceğiz ve Ali Hoca ile görüşmeye çalışacağız. Bilindiği gibi eğer gözaltındaysa avukatların görüşme yapabilmesi için 5 gün geçmesi gerek. Bu noktada her şey perşembe netleşecek” şeklinde ifadeler kullandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER