“Dedem Abdülhamid Han” Gebze’de tanıtıldı

Sultan 2. Abdülhamid Han’ın torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu “Dedem 2. Adülhamid Han” isimli kitabını Gebze’de tanıttı.

“Dedem Abdülhamid Han” Gebze’de tanıtıldı
banner158
banner174
 2.Abdülhamid Han’ın dördüncü kuşak torunlarından Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu Gebze Belediyesinin düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında “Dedem Abdülhamid Han” isimli panele katıldı. Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu panel öncesi kendisinin kaleme aldığı “Dedem Abdülhamid Han” isimli kitabını da ilk defa Gebze’de basın mensuplarına tanıttı. Osmanoğlu tanıtımını yaptığı kitapta 2. Abdülhamit’in özel hayatı, devlet yönetimi, memlekete kazandırdığı eserler ve dış siyasetiyle ilgili konuların yer aldığını ifade etti.

GEBZE DEDEM FATİH SULTAN MEHMET HAN’IN ŞEHADET ŞERBETİNİ İÇTİĞİ YER

Kent Meydanında bulunan kültür salonunda gerçekleşen panele Gebze Belediye Başkan vekili Nilay Ayran, belediye başkan yardımcıları Engin Güzel ve Sadık Albayrak, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Soba ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Kurt, ilçe müftüsü Şaban Apaydın ve çok sayıda Gebzeli katıldı.

“Dedem Abdülhamid Han” isimli panelde konuşan 2. Abdülhamid Han’ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu “Gebze’de Dedem Fatih Sultan Mehmet Han’ın şehadet şerbetini içtiği yerdeyiz” dedi.

ALLAH CUMHURBAŞKANIMIZIN YARDIMCISI OLSUN

Osmanoğlu konuşması sırasında Abdülhamid Han’dan bahsederken “dedemiz” ifadesini kullandı. Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu “Evet bizler kan bağı yoluyla torunlarıyız, ama bizler kandan torunsak sizlerde candan torunlarsınız” dedi. Sultan 2. Abdülhamit döneminde yapılan büyük projeleri bir bir sıralayan Osmanoğlu, “Bugün de Sayın Cumhurbaşkanımız yaptığı hizmetlerle milletin gönlünde taht kurmuş bir isim. Abdülmecid zamanında projelendirilen o zamanlar hayal olan boğaz projelerini hayata geçirmek kendilerine nasip oldu. Bu beni olduğu kadar tüm milletimizin gururlandırdı. Allah yar ve yardımcısı olsun” ifadelerine yer verdi.

TARİH DEĞİL HATALAR TEKERRÜR EDER

Moderatörlüğünü Hasan Şekercioğlu’nun yaptığı konferansa konuşmacı olarak katılan Tarihçi Yazar Şafak Tunç ise, Osmanlı düşmanlığına değindi. Tunç” 2. Abdülhamid Han Osmanlı Sultanları içinde en çok tartışılan Sultan olmuştur. Tarihte bazı insanlar gereksiz bir şekilde kahramanlaştırılırken bazıları canavarlaştırılmıştır. Abdülhamid Han ikinci zümreye dahil edilmiştir. Tarihimizi iyi bilmek bizim asıl görevlerimizden. Abdülhamid Han sancılı dönemlerde oldukça kritik kararlar almıştır. O dönemleri şimdiki zamana benzetiyorum. Tarihimizi bu yüzden iyi bilmeliyiz. Tarih tekerrürü etmez hatalar tekerrür eder. Aynı hataları yapmamak içinde tarihimizi iyi bilmemiz, öğrenmemiz gerekli. Sağlam bir gelecek inşa etmenin yolu tarihinizi iyi bilmekten geçer” dedi. Program sonunda Gebze Belediye Başkan vekili Nilay ayran Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’na bir tablo hediye etti. Osmanoğlu “Dedem Abdülhamid Han” kitabını sevenleri için imzaladı ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

SULTAN 2. ABDÜLHAMİT HAN TARİHİMİZİN EN SANCILI DÖNEMLERİNDE 33 YIL DEVLET İDARE ETTİ

Programın açılış konuşmasını yapan Gebze Belediye Başkan vekili Nilay Ayran Osmanlının en önemli sultanlarından Abdülhamid Han’ın torununu Gebze’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayran” Bizler tarih boyunca büyük İmparatorluklar, devletler, medeniyetler inşa etmiş bir milletiz. Milletimiz tarih boyunca büyük liderler, komutanlar ve bilim adamları yetiştirdi. Sultan 2. Abdülhamid Han milletimizin yetiştirdiği önemli şahsiyetler arasında yerini almıştır. Sultan Abdülhamid Han sadece Osmanlı tarihinin değil dünya tarihinin en sancılı dönemlerinde 33 yıl devlet idare etmiştir. Bizler bu gün Gebze’mizde böylesine büyük bir şahsiyetin daha iyi tanınması için bu paneli düzenledik. Abdülhamid Han’ın torunu olan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu beyefendinin “Dedem Sultan Abdülhamid Han” adlı kitabının Gebze’de tanıtılmasından da mutluluk duyduk” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER