Hayvan Koruma Görevlisi eğitimi tamamlandı

“2018 Yılı Hayvan Koruma Görevlisi Eğitim Programı” gerçekleştirilerek, eğitime katılan hayvanseverlere “Hayvan Koruma Görevlisi Kartı” verildi.

 Hayvan Koruma Görevlisi eğitimi tamamlandı
banner158
banner174

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından “2018 Yılı Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitim Programı” düzenlendi. Eğitim programı İzmit Fuar içinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezinde gerçekleştirildi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mücahit Arslan ve Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü İlyas Çicek’in de katıldığı eğitimin sonunda, katılımcılara “Hayvan Koruma Görevlisi Kartı” verildi.

65 HAYVANSEVER EĞİTİME KATILDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi” düzenliyor. 2018 yılı eğitimine toplamda 65 hayvansever katıldı. Eğitim sonunda 39 hayvansevere yeni kart verilirken, 26 hayvanseverin kartları yenilendi.

 UZMAN İSİMLER EĞİTİM VERDİ

“2018 Yılı Hayvan Koruma Görevlisi Eğitim Programı” nda alanında uzman isimler eğitim verdi. Eğitim programında Büyükşehir Veteriner Şube Müdürü Veteriner Hekim M. Feyzi Karabıyık, Kocaeli Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nden Bülent Dağdeviren, Derince Belediyesi’nden Veteriner Hekim Deniz Yayla, Körfez Belediyesi’nden Veteriner Hekim Arzu Demirhan Ergeç Veteriner Hekimler Koray Özgür, Fatma Deger ve İbrahim Şuler sunum gerçekleştirdi.

TEORİK VE TIBBİ EĞİTİM

15-16 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programında hayvan sağlığı ve bakımıyla ilgili teorik, tıbbı ve pratik olarak çeşitli konularda eğitimler verildi.          Eğitimde Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile İlgili Genel Bilgiler, Hayvanların Kısırlaştırılması, Aşılanması, İşaretlenmesi, Sahiplenilmesi, Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Hayvan Bakım ve Beslenmesi, Hasta Hayvanın Tanınması İle İlgili Genel Bilgiler, Hayvanlarda İç -  Dış Parazit ve Deri Hastalıkları, Kedi ve Köpekten Geçen Zoonoz Hastalıklar ve Hayvan Davranışı gibi konularda bilgiler aktarıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER