İçişleri Bakanlığı'ndan 41 ilde NARKOGÜÇ-46 operasyonu yapıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Narkogüç operasyonlarının 46'ncısı, 41 ilde gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan 41 ilde NARKOGÜÇ-46 operasyonu yapıldı
banner158
banner174

ANKARA (İGFA) - Bu operasyonda 201 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, NARKOGÜÇ-46 operasyonlarında, uyuşturucu madde imalatçılarına ve satıcılarına yönelik 41 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, toplamda 221 kg uyuşturucu madde ve 2 milyon 153 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, 348 ekip, bin 136 personel, 1 hava aracı ve 18 narkotik dedektör köpeğiyle gerçekleştirilen operasyonlarda, 41 ilde zehir tacirlerine yönelik mücadelede önemli adımlar atıldığını belirtti. Operasyonlarda ayrıca Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 17 kilogram uyuşturucu madde çoğaltımında kullanılan boraks maddesi ve 1 kg metamfetamin ele geçirilirken, bir zehir taciri de yakalandı.

Bakan Yerlikaya, Türkiye genelinde zehir tacirleriyle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, operasyonların ülkenin dört bir yanında etkili bir şekilde sürdürüleceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2024, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER