İçişleri Bakanlığından Sibergöz-19 operasyonu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "10 ilde bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarını işleyen şüphelilere yönelik düzenlenen 'Sibergöz-19' operasyonları kapsamında 33 şüpheli yakalandı" dedi.

İçişleri Bakanlığından Sibergöz-19 operasyonu!
banner158
banner174

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Sibergöz-19" operasyonunun gerçekleştirildiğini ve bu kapsamda 10 ilde bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık ve hırsızlık suçları işlediği belirlenen 33 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyon İstanbul ve Antalya İl Jandarma Komutanlıkları Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "10 İlde Bilişim Sistemlerini Kullanarak Nitelikli Dolandırıcılık ve Hırsızlık Suçlarını işleyen şüphelilere yönelik düzenlenen 'SİBERGÖZ-19' Operasyonları Kapsamında 33 şüpheli yakalandı. İstanbul ve Antalya İl Jandarma Komutanlıkları Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince düzenlenen operasyonlarda; kripto para ve ürün alım-satım komisyonlarıyla birlikte şüphelilere ait 6,3 milyon TL banka hesap hareketliliği ve bir kişinin kripto uygulaması hesabından rızası dışında 530 bin TL’nin başka hesaplara aktarıldığı tespit edildi."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER