İngilizce yaşam köyü kuruluyor

GTÜ, önceki gün 30 Ülkeden 48 yabancı öğrenciyi konuk etti. Öğrencilerle Rektör Haluk Görgün bizzat ilgilendi. Kocaeli'de kurulacak 'İngilizce Yaşam Köyü' de GTÜ tarafından organize edilecek.

İngilizce yaşam köyü kuruluyor
banner158
banner174
 Yabancı akademisyenler ve yabancı öğrencilerin istihdam edileceği "İngilizce Yaşam Köyü"nde, katılımcılar hem İngilizceyi yaşayarak öğrenecek hem de deniz kenarında tatil yapma fırsatı bulacak. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bünyemin Çoşut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngilizce konuşulan bir yaşam köyü oluşturulması için proje hazırladıklarını ifade etti.
ÜNİVERSETİ OTELİNDE KALACAKLAR
GTÜ'ye ait, deniz kenarında üç yıldızlı ve 40 kişi kapasiteli bir butik otel olduğunu söyleyen Coşut, İngilizce Yaşam Köyü Projesi'ni bu otelde 
Pendik ve Gebze belediyelerinin desteğiyle hayata geçirmeyi planladıklarını aktardı. Çoşut, projeyi gelecek ay uygulamaya koyacaklarını belirterek, şunları kaydetti:  "Burada insanlar 10 veya 15 gün kalacak. Sabah kalkıp kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar tüm faaliyetlerinde tamamen İngilizce konuşacakları bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Ülke olarak her açıdan İngilizce ile ilgili çalışmalar yürütmemize rağmen maalesef İngilizce konuşma noktasında en büyük sıkıntıyı çeken ülkelerden biriyiz." Projede, yabancı diller ile ilgili bölümde görev yapan veya ana dili İngilizce olan akademisyenlerden yararlanılacağını anlatan Çoşut, yabancı uyruklu öğrencilerin de burada hizmet vereceğini ifade etti. Coşut, böylece kursiyerlerin İngilizce konuşmak zorunda kalacağını belirtti.
ŞİMDİLİK BELEDİYELER
Böyle bir çalışmanın bölge için önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Çoşut, şöyle konuştu:  "Özellikle şu an belediyelerle başlıyoruz ama civarımızdaki organize sanayi bölgelerinin de bu konuda çok ciddi talepleri var çünkü sanayi kenti olan 
Kocaeli'ye çok fazla yabancı heyet geliyor. Firmaların yurt dışıyla inanılmaz derecede yazışmaları var. Onlar için de bunlara ek olarak yazışma teknikleri konusunda çalışmalar planlıyoruz. Dışarıdan gelen insanlarla anlaşmaları, iletişim kurmaları ne kadar güçlü olursa bilgi transferinin daha sağlıklı olacağını biliyoruz." Çoşut, bunun dışında bireysel başvuruları da kabul edeceklerini kaydetti.
GTÜ'NÜN ULUSLARARASI KONUKLARI
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) içinde hali hazırda eğitimlerine devam eden 45 ülkeden 96 yabancı uyruklu öğrencinin üniversite bünyesinde daha etkin rol almaları amacıyla kurulan Uluslararası Öğrenci Kulübü’nün tanışma etkinliği GTÜ Sahil Tesisleri’nde düzenlendi. Etkinliğe 30 ülkeden 48 öğrenci katıldı. Etkinliğe katılan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN, Uluslararası Öğrenci Kulübü’nün, Üniversitenin uluslararası açılımı açısından önemli olduğunu vurguladı. Öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasında GÖRGÜN; “Her biriniz üniversitemiz için birer kültürel zenginlik kaynağısınız. Kendi kültürlerinizi üniversitemizde özgür olarak yaşayıp, üniversitemizi daha da çeşitlendireceğinize ve güzelleştireceğinize inanıyorum” dedi. Öğrencilerde Gebze Teknik Üniversitesi’nde bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek akademik ve idari personelin kendilerine sıcakkanlı davrandıklarını ifade ettiler. Türkiye’ye gelirken herhangi bir kaygı duymadıklarını ifade eden öğrenciler Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki eğitimlerini ve sosyal etkinlikleri kendileri için önemli bir fırsat olarak gördüklerini belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2016, 22:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER