Kocaeli OHAL'i hissetmedi!

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası ilan edilen Olağanüstü Hal(OHAL) durumu sonrası, Kocaeli Valiliği’nde çalışmalar devlet ciddiyetine uygun, disiplinli ve düzenli biçimde sürüyor.

Kocaeli OHAL'i hissetmedi!
banner158
banner174
 OHAL’de vatandaşın yaşamını olumsuz etkileyecek bir durum yansıması olmadı. Kocaeli Valiliği’ndeki kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetler, görevden el çektirilenlerin eksikliğine rağmen aksamadan sürüyor. Üstelik personelin yüzü daha da gülüyor.

ÖZEL HAREKAT KORUYOR

OHAL kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de geniş güvenlik önlemleri halkı tedirgin etmeden seyrinde ilerliyor. Kocaeli Valiliği’nde de koruma önlemleri üst düzeye çıkartıldı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun makamına giriş ve çıkışlarından Özel Hareket Timleri tarafından korunduğu dikkat çekiyor.

ÜÇ VARDİYA SİSTEMİ

OHAL İl Koordinatörü olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Dursun Balaban, “Devletin bütün kamu kurum ve kuruluşları çok özverili bir şekilde dikkatli, titiz, bir o kadar da güvenli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında 3 vardiya şeklinde çalışmalar yapılıyor. Doğru bilgi akışı sebebiyle sürekli personel değişikliği gerçekleştiriyoruz. İstihbarat akışı doğru ve güvenilir şekilde yapılmaya dikkat ediyoruz. Her türlü gelen ihbar ve telefonlara en seri ve en doğru şekilde müdahale edilerek, kişi, kurum ve kuruluşlar mağdur etmeden süreci tamamlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda devlete destek veren tün kamu personeli ve vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Ülke olarak zor günler yaşıyoruz. Ancak bu süreci en iyi şekilde tamamlayacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

114 KAMU PERSONELİ CEZAEVİNDE

Dursun Balaban, halkımızın, devletine güvenmesini istedi, “OHAL kapsamında kimse mağdur edilmeyecek. Bilakis kamu kurum ve kuruluşların işleyişi çok da seri yapılacaktır” dedi. Kocaeli’de bin 195 kamu personelinin açığa alındığını hatırlatan Balaban, şunları aktardı: "Bu operasyon kapsamında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilenlerden 114 kişi tutuklanarak cezaevine konmuştur. Bu süreçteki incelemelerimiz ve çalışmalarımız devam etmektedir. Kamuoyunu biler an bilgilendireceğiz.”

Balaban; açığa alınan ve soruşturma süreci devam eden kamu personelinin yeniden göreve getirilip getirilmeyecekleri konusunda İçişleri Bakanlığından gelen talimat doğrultusunda hareket edeceklerini söyledi. Balaban, “Ancak açığa alınan personelin yerine diğer kurumlardan takviyeler yapıldı. Geçici görevlendirmelerimiz tamamlanmıştır. Bu kapsamda hiçbir kurumdaki iş ve işleyişte aksaklıklar yoktur, yaşanmayacaktır” dedi.

FETÖ ÜYELERİNİN TESPİTİNİ ANKARA YAPIYOR

Kocaeli Valiliği’ndeki tüm kamu ve kuruluşların giriş ve çıkışlarında özel ve sivil emniyet güçleri yapıyor. Bu arada, resmi polislerin vatandaşa güler yüzlü, samimi ve sıcak davranması da dikkatten kaçmıyor. Vatandaş, önceki zamanlarda olduğu gibi X-Ray cihazlarından geçerek içeriye alınıyor. Açığa alınan tüm kamu ve kuruluşlarındaki FETÖ Üyesi kişilerin tespitleri Ankara tarafından yapıldığı ve illere listeler halinde bildirildiği belirtildi. Bu listeler geldikten sonra o kişi açığa alınıyor, sorgu işlemi yapıldıktan sonra suçlu oldukları takdirde tutuklama kararı adli merciler tarafından gerçekleştiriliyor. İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar, vakıflar mercek altına alınırken, FETÖ Üyesi olan faaliyet gösteren kişilerde sorgu taraması devam ediyor. Her gün gözaltı ve açığa alınan il rakamlarında değişiklik olabileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2016, 22:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER