Kocaelili dağcılar Sarıkamış Şehitlerini unutmadı!

Kocaelili dağcılar Sarıkamış Şehitlerini unutmadı!

Kocaelili dağcılar Sarıkamış Şehitlerini unutmadı!
banner158
banner174
Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından, Sarıkamış Harekatı şehitlerini anmak için düzenlenen Allahuekber Dağı tırmanışına Kocaeli Dağcılık Kulübü de katıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu 2015 yılı faaliyet programında yer alan ve bu yıl 17’ncisi yapılan Geleneksel Allahuekber Şehitleri Anma Zirve Tırmanışına Türkiye’nin farklı illerinden 105 dağcının katıldığı tırmanışa Kocaeli Dağcılık Kulübü Adına Sinan Fakir, Ahmet Var ve Arda Türegün katıldı

Sarıkamış Harekatı sonucunda şehit olan askerleri 101. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında, 3 bin 120 metre rakımlı Allahuekber Dağları'na zirve tırmanışı Sarıkamış ilçesinde dağcıların toplanması ile başladı. 1998'den bu yana düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Zirve Tırmanışı'nın 17'ncisinin başlaması dolayısıyla Sarıkamış-Kars yolu üzerindeki Allahuekber Dağı Şehitlik Anıtı önünde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törene Sarıkamış Kaymakamı, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı, Sarıkamış Belediye Başkan Vekili, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yetkililer katıldı.

Törenin ardından 105 dağcı zirve yaptı. Dağcılar zirvede saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Çeşitli şehirlerden ve kulüplerden gelen sporcular, şehirlerinin ve kulüplerinin flamaları ile zirve hatırası fotoğraflar çektirdi.

ANLAMAK İÇİN ÇIKMAK GEREKİR

Bundan 101 yıl önce canlarını hiçe sayarak özgür ve bağımsız yaşadığımız bu vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimize bir nebze olsun vefa borcumuzu ödemek için 3 yıldır düzenlenen tırmanışa katıldıklarını Belirten Kocaeli Dağcılık Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Fakir “Zirvede günümüz teknolojisi ile üretilen kıyafetlerle zaman  zaman zor anlar yaşanıyor. Düşününki o günlerde yazlık kıyafetlerle Kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz” dedi

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2016, 22:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER