Paralel Yapı operasyonunda herkes serbest

Paralel Yapı operasyonunda herkes serbest

Paralel Yapı operasyonunda herkes serbest
banner158
banner174
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube ekipleri tarafından FETÖ/PDY’ye yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 65 ismin tamamı serbest kaldı. Şimdi gözler dosyada firar olarak görünen 23 isimde serbest bırakıldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 7 ilde başlatılan Paralel Yapı operasyonunda 88 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmış ardından 65 isim gözaltına alınmıştı. 23 isim için ise arama kararı çıkarılmıştı. “FETÖ/PDY Terör Örgütü Yöneticisi veya Üyesi Olmak, Terör Örgütüne Finansman Sağlamak” suçundan gözaltına alınan 65 isim emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilmişti. Savcıya ifade veren ve aralarında KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz ve MOBESKO Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Baştürk’ün bulunduğu 43 isim savcılık tarafından serbest bırakıldı.

 

MAHKEME 23 SAAT SÜRDÜ

18 isim tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Gece 23.00 sularında başlayan mahkemede terör örgütüne üye olmak ve finansal destek sağlamak suçundan yargılanan zanlılar tek tek hakim karşısına çıkarıldı. Bir kişinin ifadesi ortalama 40 dakika sürerken hakim iki kez birer saatlik ara verdi. Saatler 00.05’i gösterdiğinde hakim bu kez mahkemeye 7 saat ara vererek 13.00’da tekrar başlattı. Yaklaşık 23 saat süren mahkemenin ardından saatler dün gece 23.00’ü gösterdiğinde mahkemede ifadeler tamamlandı ve karar için gözler hakim çevrildi. Saatler 23.50’yi gösterdiğinde karar açıklandı ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 18 ismin tahliyesine karar verildi.

 

ÇAKMAK VE KARAMAN 200 BİN TL
KEFALETLE SERBEST KALDI

23 saat boyunca ifade veren Tufan İlknaz, Mehmet Zenginer, Erdoğan Bıyık, Asım Kangal, Muaz Bin Cebel Aytaç, Muharrem Yaylak, Mete Şamcı, Osman Yavuz, Mustafa Ahmet Hoşafçı, Mehmet Tabak, İbrahim Çınar, Kemal Yıldırım, Fatih Yılmaz, Mehmet Ali Sarı, Nihal Yiğit, İslam Kadıçeşme suçsuz bulunarak beraat  etti. Murat Çakmak ve Hüseyin Karaman ise 200 bin TL kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest kaldı.


200 bin TL kefaletle serbest bırakılan Murat Çakmak, yakınlarıyla kucaklaştı. 

 

AİLELER SEVİNÇ GÖZYAŞI DÖKTÜ

Kararın açıklanmasının ardından adliye önünde bekleyen kalabalık büyük sevinç yaşadı. Gözaltındaki isimlerin aileleri ve yakınları adeta gözyaşlarına boğuldu. Gözaltındaki isimler kapıdan çıktıkları andan itibaren sevinçlerini yakınlarıyla paylaştı.

 

ŞİMDİ GÖZLER ARANAN 23 İSİMDE

Gözaltına alınan 65 ismin serbest kalmasının ardından gözler bu kez aranan 23 isme çevrildi. 23 şahsın, Paralel Yapı’nın üst düzey yöneticileri olduğu iddia edildi. Şahısların 17-25 Aralık operasyonlarından sonra FETÖ/PDY’ye yüklü miktarda para aktardıkları iddia edildi.

 

3 MİLYON DOLAR PARA AKTARILDI İDDİASI

 Öte yandan iddialara göre operasyon kapsamında gözaltına alınan ve listede ismi geçen diğer şahısların, 2013 yılından itibaren Fethullah Gülen Cemaati’ne 3 milyon dolar para aktardıkları öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Kocaeli’de para transferinin başındaki ismin Afrika’ya kaçtığı öğrenildi.

 

 

Adliye önünde bekleyen aileler kararı sevinçle karşıladı

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2016, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER