Paralel Yapı Operasyonunda serbest kalanlar,Mahkemeye sevk edilenler

Paralel Yapı Operasyonunda serbest kalanlar,Mahkemeye sevk edilenler

 Paralel Yapı Operasyonunda serbest kalanlar,Mahkemeye sevk edilenler
banner158
banner174
Kocaeli merkezli olarak düzenlenen ‘paralel yapı’ operasyonunda şüpheliler dün adliyeye sevk edildi. Akşam saatlerine kadar devam eden sorgu sonrasında 18 kişi, tutuklanmaları istemi ile mahkemeye sevk edildi

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gece yarısı başlayan paralel yapı operasyonu kapsamında Kocaeli başta olmak üzere 7 ili kapsayan operasyonda iş adamları, polis memurları, emniyet amirleri ve tanınmış kişilerden oluşan 88 kişilik dosya kapsamında toplam 64 kişi gözaltına alınmıştı.

 ÜNLÜ İSİMLER DE VARDI

Kocaeli’de belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda Özsar’ın sahibi Mehmet Ali Sarı, Çakmak Marketin sahibi Murat Çakmak, İzmit’in en eski kuyumcularından İslam Kadıçeşme, Kupon Mağazası’nın sahibi Fatih Bingül, MOBESKO Başkanı Ramazan Baştürk, Dağdeviren Medya'nın sahibi Murat Dağdeviren, eski Kocaeli İstihbarat Şube Müdürü Ali Öztürk, Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Genel Sekreteri Mete Şamcı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı İsmail Pehlivan ile birlikte toplam 64 kişi gözaltına alınmıştı.

 ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Gözaltına alınan şüphelilerin paralel yapı finansal destek verdikleri öne sürülmüştü. Sorgulanmak üzere Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüpheliler gece geç saatlerde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere gruplar halinde Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Emniyetteki sorgularında şüphelilere, paralel yapı ile bağlantıları, para transferlerinin hangi maksatla yapıldığı, katıldığı davet ve organizasyonlar, üye olduklar dernek ve STK’lar ile ilgili çeşitli sorular yöneltildiği öğrenildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 64 kişiden 24’ü emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılırken 40 kişi ise adliyeye sevk edildi.

 TEK TEK SORGULANDILAR
Dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen şüpheliler Cumhuriyet Savcıları Ali Dereli ve Bülent Elmas tarafından sorgulandı. Zanlılara burada da paralel yapı ile bağlantıları, ticari ilişkileri ve çeşitli temasları soruldu. Ayrıca gözaltındaki kişilere telefon numaralarının kimlerin üzerine olduğu, Whatsapp uygulaması kullanıp kullanmadıkları, Zaman Gazetesi abonelikleri, AKP için seçim çalışmalarına katılıp katılmadıkları, yöneticisi olduğu ve içinde bulunduğu şirket, holding ve iş merkezi olup olmadığı, varsa bu şirketlerin yurt dışı bağlantılarının bulunup bulunmadığı sorulduğu iddia edildi.

Öte yandan Kocaeli’den paralel yapının ortağı olduğu bir yurt dışı şirketine 2013 yılından bu yana toplamda 3 milyon dolar para aktarımı yapıldığı da iddialar arasında. Bu arada paralel yapı iddiasıyla gözaltına alınan 64 şahıstan 18’i tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 3 kişi adli kontrol şartı ise serbest bırakıldı. 


TUTUKLAMA İSTENENLER

Tufan TIKNAZ

Mehmet ZENGİNER

Erdoğan BIYIK

Asım KANGAL

Muaz Bin Cebel AYTAÇ

Muharrem YAYLAK

Mete ŞAMCI

Osman YAVUZ

Mustafa Ahmet POSOFCU

Mehmet TABAK

İbrahim ÇINAR

Hüseyin KARAMAN

Kemal YILDIRIM

Fatih YILMAZ

Murat ÇAKMAK

Mehmet Ali SARI

Nihal YİĞİT

İslam KADIÇEŞME

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILANLAR

Mustafa SEVİNÇ

Murat DAĞDEVİREN

İsmail PEHLİVAN

 SERBEST BIRAKILANLAR

Kenan DİNLER

Kenan CANYİĞİT

Abdulkadir BAKİ

Mehmet Selim ŞAHİN

Erol AKALIN

Yunus UÇAR

Ramazan DEMİRHAN

Ahmet TURAN

Ramazan BAŞTÜRK

Nurettin ÇÖLGEÇEN

Adem SÖNMEZ

Ramazan TARGIL

Halit UÇAR

Ahmet AK

İbrahim KARAOĞLU

Bülent KARAGÖZ

Tekin DURMUŞ

Fatih BİNGÜL

Ali ÖZTÜRK

Lokman DEMİR

 
ARANANLAR

Mehmet Akif SAKA

 Murat ÖZDAĞ

İlhan KOÇAKELÇİ




Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2016, 22:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER