Roman Derneklerinden Vali Aksoy’a ziyaret

Roman Derneklerinden Vali Aksoy’a ziyaret

 Roman Derneklerinden Vali Aksoy’a ziyaret
banner158
banner174

Kocaeli Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Ahmet Çokyaşar, Kocaeli Marmara Roman Dernekleri Başkanı Erkan Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Vali  Hüseyin Aksoy’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Kocaeli Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Ahmet Çokyaşar ziyarette yaptığı konuşmalarında; “Sayın Valim, Samsundan arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde anlattıkları şey; vatandaşlarımızı yakından tanığınızı, bu manada camianın bütününe yakından vakıf olduğunuzu duyduk. İnşallah Kocaeli’nde de bizlere aynı desteği ilgiyi sürdüreceğinizi biliyoruz.  Desteklerinizden ve yakın ilginizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz.” diyerek, Vali Hüseyin Aksoy’a hayırlı olsun temennisinde bulunmalarının ardından çiçek takdim ederek,  kabullerinden dolayı teşekkür etti.

Vali Hüseyin Aksoy ise ziyaret nedeniyle  yaptığı konuşmalarında; “Değerli konuklar ilk öncelikle ziyaretlerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Görev yaptığım yerlerde Roman vatandaşlarımızla onların sorunları çözümü noktasında çalışmalarımız oldu. Benim sizlerden özellikle ricam şudur; eğitim konusunda bir eksikliğimizin kalmamasıdır ve eğitim gören çocuklarımızın sayılarını arttırmamızdır. Sizlerin bu konudaki hassasiyetini ben çok önemsiyorum. Maddi durumum iyi değil, ben okuyamıyorum mazeretini kabul etmiyoruz. Devlet kitaplarını veriyor.  Kırtasiye ile kıyafetleri sorunu var, onu da kim ben alamıyorum diyorsa bana getirin biz alacağız. Devlet onu alır, eğitiminde herhangi bir sorun oluşturmaz. Bu bakımdan Roman kökenli vatandaşlarımızdan eğitim noktasında kimse geri kalmamalıdır. Hepsi okula gitmelidir. Biz onlara her türlü desteği vereceğiz. Bu konuda anne babaları olarak, devlet yöneticileri olarak bu konuyu birinci öncelikli gündem maddemiz haline gelmesini sağlamamız lazım. Bunu yapmalıyız ki bu çocuklarımız gelecekte ayaklarının üstüne daha sağlıklı bir şekilde bassınlar.” diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER