Vali’den 3 Aralık Dünya Engelliler günü mesajı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali’den 3 Aralık Dünya Engelliler günü mesajı
banner158
banner174

 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Aksoy mesajında özetle şunları belirtti: “ Birleşmiş Milletler öncülüğünde tüm dünyada kabul görmüş olan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli vatandaşlarımız yaşadığı sorunları aşabilmesi, hayat standartlarının yükseltilerek, topluma kazandırılması hususundaki girişimlerin güçlendirilmesi ve bu alanda toplumsal hassasiyetin üst noktalara taşınmasında önemli bir fırsattır.

Nitekim devletimiz, milletimizle el ele vererek, engelli, engelsiz her bireyin mutlu ve huzurlu bir hayat sürmesi için çalışmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın yasal haklarının ve yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar son yıllarda artırılmış, sağlıktan, eğitime, istihdamdan, evde bakıma kadar temel hizmetlerin sunumunda önemli aşamalar kaydetmiştir.

Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onların toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; engelli vatandaşlarımızı amaçlarına ulaşmak üzere daha çok çalışmaya, hayata bağlılıkları ve azimleriyle herkese örnek olmaya çağırıyor, bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışma ile aşılacağına inanıyor,  3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2017, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER