Valilik’ten vatandaşa teşekkür!

Kocaeli Valiliği yazılı bir basın açıklaması yaparak, Çocukların sokak yaşamından uzaklaştırılarak, eğitim hayatına kazandırılması ve rehabilitasyonu çalışmalarında; vatandaşın devletin yanında yer alarak, güç ve destek vermesinden ötürü duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.

Valilik’ten vatandaşa teşekkür!
banner158
banner174

 Kocaeli Valiliği yazılı bir basın açıklaması yaparak, Çocukların sokak yaşamından uzaklaştırılarak, eğitim hayatına kazandırılması ve rehabilitasyonu çalışmalarında; vatandaşın devletin yanında yer alarak,  güç ve destek vermesinden ötürü duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.

VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI OLDU

Açıklamada; “Çocuğun sokakta çalıştırıldığını ya da dilendirildiğini gören duyarlı vatandaşlarımızın; Alo 183, Alo 155, Alo 153 numaralı ihbar hatlarına yapmış oldukları bildirimler sayesinde, mart ayı içerisinde 159 çocuğumuz sokak yaşamından uzaklaştırılmıştır” denilerek bu sayede çok sayıda çocuğun toplum halatına yeniden kazandırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, “5442 Sayılı İdaresi Kanununun 1 Ilc maddesi uyarınca Kocaeli il sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması ve sokakta çalıştırılan çocukların genel olarak beden ve ruh sağlıklarının korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla 10.01.2018 tarih ve 2018-1 sayılı Valilik kararı ve Genelgesi ile İl Eylem Planı yayınlanmıştır.Bu doğrultuda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İlçe Kaymakamlıkları ve ilgili kurum müdürlükleri, her ilçede kurmuş oldukları mobil ekiplerle 7 gün 24 saat alan çalışmalarını yürütmektedirler. Mobil ekiplerinin 26 03 2018 tarihi itibariyle yapmış olduğu çalışmalar neticesinde

Sokakta tespit edilen- 414 çocuğumuzun, 288'i Turk Vatandaşı. 126'sı Suriye vatandaşı olup. 237'si erkek 177'si kız olan sokakta çalışan çocuklarımızın tamamı için Valilik Kararı ve Genelgesi doğrultusunda sosyal inceleme ve ilgili kurumlarla ilişkilendirilme çalışması yapılmıştır. Sokakta çalıştırılan 105 çocuğun ve ailesinin Geçıci Barınma Merkezlerine gönderilmesi için Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile ilgili işlemleri devam etmektedir.

Buna göre: Valilik Kararı Teblig edilen Aile Sayısı: 414, İdari Para Cezası Kesilen Aile Sayısı: 55, Suç Duyurusunda Bulunulan Aile Sayısı: 26

Eğitim Tedbiri İstenen Çocuk Sayısı : 128, Sağlık Tedbiri İstenen Çocuk Sayısı, Koruma altına alınan Çocuk Sayısı 4.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER