Düzce Belediyesi, personeline yönelik düzenlediği hizmet içi eğitim programları kapsamında önemli bir çalışmaya daha imza attı. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burak Coşkun’un da katılım gösterdiği programda, itfaiye personeline İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “İlk Yardım Güncelleme Eğitimi” verildi.

Teorik ve Uygulamalı Eğitim Bir Arada

Eğitim, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün eğitim salonunda gerçekleştirildi. Programda, sadece belediye itfaiye personeli değil, aynı zamanda diğer kamu kurumlarında görevli personel de yer aldı. Eğitimin amacı, acil müdahale gerektiren olaylarda ilk yardım uygulamalarının eksiksiz ve doğru şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak oldu.

Acil Durumlarda Doğru Müdahale Öğretildi

Katılımcılara; trafik kazaları, yangınlar ve benzeri olağanüstü durumlarda nasıl ilk yardım yapılacağı detaylı şekilde aktarıldı. İlk yardımcıların hangi durumlarda nasıl hareket etmesi gerektiği hem teorik olarak anlatıldı hem de uygulamalı eğitimlerle pekiştirildi. Böylece personel, olası bir kriz anında bilinçli ve etkili müdahalelerde bulunma becerisi kazandı.

Kurumlar Arası İş Birliğiyle Süreklilik Sağlanıyor

Düzce Belediyesi’nin İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirdiği bu tür eğitimler, sadece bilgi tazelemekle kalmıyor, aynı zamanda kurumlar arası koordinasyonu da güçlendiriyor. Belediyenin bu yöndeki eğitim faaliyetleri, belirli periyotlarla sürdürülecek şekilde planlanıyor.

ENGELLİ ÖĞRENCİLERİMİZİ BAĞIŞLARA MUHTAÇ BIRAKAMAZSINIZ!
ENGELLİ ÖĞRENCİLERİMİZİ BAĞIŞLARA MUHTAÇ BIRAKAMAZSINIZ!
İçeriği Görüntüle

Kaynak: TEK HABER AJANSI (TEKHA)