Büyükşehir'de anlaşma sağlanamadı grev sesleri geliyor

Hizmet-İş Sendikası ile Yerel Sen arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde bir türlü anlaşma sağlanamadı. Şimdi ise grev oylaması yapılacak.

Büyükşehir'de anlaşma sağlanamadı grev sesleri geliyor
banner158
banner174

Hizmet İş Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi, İSU Genel Müdürlüğü arasında devam eden 1200 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmelerine, yasal sözleşme sürecinde masada anlaşma sağlanamadı. Toplu sözleşmenin kalan 7 maddesi üzerinde devam eden görüşmelerde herhangi bir anlaşma sağlanamadı. İşverenin 6 aylık dilimler halinde yüzde 4 teklifine karşılık, Hizmet İş Sendikası yüzde 30 teklifini tekrarladı.   

GREV KARARINI ALACAK
Arabulucu sürecinde de işveren teklifinde revizeye gitmedi ve yasal sözleşme süreci doldu. Arabulucunun raporunu taraflara göndermesi ile birlikte yasal 60 günlük grev süreci başladı. Hizmet-İş Genel Merkezi yönetim toplantısında belediyelerde grev kararını alacak.  Grev kararının ardından şube yönetimi iş yerlerinde oylama yapacak. Genel merkezin göndereceği grev kararı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne verecek. Müdürlük grev oylaması için gün belirleyecek. Grev oylamasında “evet” çıkarsa greve çıkılacak, “hayır” çıkarsa Yüksek Hakem Kurulu’na gidilecek.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2020, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER