Sağlıkçılar'dan Cumhuriyet'e Özel Sergi

Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle yapılan etkinlikler devam ediyor.

Sağlıkçılar'dan Cumhuriyet'e Özel Sergi
banner158
banner174

Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği etkinlik kapsamında Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Valilik Kompleksi ve Kocaeli Şehir Hastanesi Fuaye alanında  fotoğraf sergisi gerçekleştirildi.

 
Valilik Kompleksinde yer alan Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü bina içerisinde ve Kocaeli Şehir Hastanesi konferans salonunda, “100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla” temalı bir fotoğraf sergisi düzenlendi.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, sağlık idarecileri ve sağlık çalışanlarının katılımı ile kesilen kurdele sonrası açılışı yapılan sergide, Cumhuriyet’in ilk yıllarında sunulan sağlık hizmetlerine dair çok sayıda siyah beyaz fotoğraf ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.  


İl Sağlık Müdürü Pehlevan  etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmasında “Hepiniz hoş geldiniz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümü tüm yurdumuzda coşkuyla kutlanmakta. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Sergide sağlık çalışanlarımızın bu dönemde olduğu gibi  o dönemlerde de canla başla vatanımıza hizmet ettiklerini görüyoruz. İnşallah Mevlam bu ülkeye bir daha savaş yüzü ve sıkıntılar göstermesin. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Bizlerde bu sözü şiar edinerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek nesillerimizin de buna sahip çıkacağına eminim.  Hepinize sağlık mutluluk ve nice cumhuriyet bayramları diliyorum” dedi.

 
Genç cumhuriyetin ilk yıllarında, köy köy dolaşıp fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarının imkansızlıklar içerisinde mücadelelerinin sergilendiği arşiv, ziyaretçiler tarafından beğeniyle karşılandı ve duygusal anlara sahne oldu.


Sergi 27 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında 1 hafta süreyle tüm vatandaşların ziyaretine açık olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER