Kore gazilerine madalya

Kore gazilerine madalya

 Kore gazilerine madalya
banner158
banner174
Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Kore İstanbul Başkonsolosluğu, Wellborn Otel’de bir etkinlik düzenleyerek Kore gazilerine madalya takdim etti. Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, gazilerden övgüyle bahsetti.
PROTOKOL ORADAYDI
Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Kore İstanbul Başkonsolosluğu’nun ortaklığında düzenlenen ‘Kore Gazilerine Madalya’ programı Wellborn Otel’de gerçekleşti. Törene; Vali Hasan Basri Güzeloğlu, eşi Ayşe Hanım, Kore İstanbul Başkonsolosu Youngcheol Cha, Kore Cumhuriyeti Askeri Ataşesi Kurmay Albay Jasiac Park, Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Berker Emre Tok,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ve eşi Elif Özak, Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Yunus Coşkun katıldı. Törende Kore gazileri ve yakınları da yer aldı. 
KONUŞMALAR YAPILDI
Tören öncesinde Vali Güzeloğlu, Kore gazileriyle tek tek tokalaşıp bir süre sohbet etti. Ayşe Güzeloğlu ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gazi eşlerine karanfil dağıttı. Kore Kültür Merkezi sanatçılarının gösterisiyle başlayan tören, saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla devam etti. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yunus Coşkun’un açılış konuşmasının ardından Kore İstanbul Başkonsolosu Youngcheol Cha ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak birer konuşma yaptı. Ardından ise Vali Hasan Basri Güzeloğlu katılımcılara hitap etti. 
ÖDÜLLER VERİLDİ
Vali Güzeloğlu şunları söyledi: “Bir asra yaraşan ve yakışan bir ömürde madalyalarınız ve yüzlerinizdeki o nur ve hepimiz için bir şeref abidesi olan bakışlarınız bu milletin karakterini, Türk milletinin tarihin her döneminde asaletinden gelen ve tarihin kendisine yüklediği mesuliyet olan; haksızlığın karşısında durmak olan anlayışının eşsiz timsali ve birer kahramanlar olduğunuzu gösterdiniz.” Konuşmaların ardından günün anısına Kore gazilerine ‘Mehmetçik Heykelciği’ ve gaziler M. Zeki Alkır ile Cemal Uzunkol’a madalya verildi. Daha sonra da Kore gazileri torunlarına Kore Cumhuriyeti tarafından verilecek burs belgeleri takdim edildi. Kaynak: Kore gazilerine madalya 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2017, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER