Şengün: İkiyüzlülüğü kınıyoruz

Şengün: İkiyüzlülüğü kınıyoruz

 Şengün: İkiyüzlülüğü kınıyoruz
banner158
banner174
SP İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün, Dünya Kadınlar Günü için yaptığı açıklamada, batının şiddet ürettiğini söyleyerek, “Milyonlarca kadının uğradığı zulüm ve cinayetlere sessiz kalan gözlerini kapayan batının ikiyüzlülüğü kınıyoruz” dedi.
“KADIN META HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR”
SP İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptı. Şengün, şunları söyledi: “İlginç bir şey var ki, o da şiddet üreten batı zihniyetinin onun kurbanlarına anma ve hatırlama günü düzenlemesidir. Bugün perde önünde yere göğe sığdırılamayan kadınlar, perde arkasında batılı ülkeler tarafından bir meta haline dönüştürülüyor, modern köleliğe sürükleniyor, şiddete, tacize ve ölümlere maruz bırakılıyor. 
“İÇİ BOŞALTILAN BİR GÜN”
 İçi boşaltılarak senede bire indirgenen bu gün, sadece tüketimi körükleyen bir gün ve bazı kesimlere eylem platformu olmaktan öteye gidememektedir. Kadın tüm sektörlerde reklam aracı olarak kullanılmaktadır.  8 Mart’ı Dünya Kadınlar Günü, 25 Kasım’ı Şiddetle Mücadele Günü gibi yılda bir günlük faaliyetlerle, etkili sunumlar yapıp bunu topluma elma şekeri olarak gösteren ancak, milyonlarca kadının uğradığı zulüm ve cinayetlere sessiz kalan gözlerini kapayan bu ikiyüzlülüğü kınıyoruz. Kadınlarımızın yüzlerinin bir gün değil, her gün güldüğü bir dünya temenni ediyoruz.” 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2017, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER