Türk Ocakları Kocaeli Şubesi Çanakkale Şehitliklerini ziyaret etti.

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi Çanakkale Şehitliklerini ziyaret etti.

 Türk Ocakları Kocaeli Şubesi Çanakkale Şehitliklerini ziyaret etti.
banner158
banner174
25 Mart 1912 yılında Devletimizin kuruluşuna Fikren destek olmak amacı ile kurulan Türk Ocaklarının kuruluşunun 105. Yılı anısına , kuruluşa vesile olan 90 tıbbiyeli öğrenciyi temsilen kocaeli üniversitesinde öğrenim gören 90 öğrenci ile Çanakkale Şehitliklerini ziyaret ettiler.
Ziyaretin anlam ve önemine dair konuşan Türk Ocakları kocaeli şube başkanı Yücel Alpay Demir şunları söyledi.
Kocaeli Türk Ocağı olarak , kuruluşumuzun 105. Yılı anısına 90 üniversiteli gencimizle, 90 tıbbiyeliyi subayımızı temsilen Çanakkale'de şehitliklerimizi dualar ile ziyarete geldik, ocağımızın genç fidanları ile siperlerde yeminimizi ettik , sözümüzü verdik , şehitlerimizin ruhlarına dualar ettik ,inşallah devletimizin bütün hizmet noktalarına talip olacak adaletli , bilinçli , nitelikli , vasıflı ve yüksek ahlaklı Türk Milliyetçisi gençler yetiştirmeye devam edeceğiz" 
İşgal altındaki imparatorluğumuzdan hür ve bağımsız Türk devletine kavuşmamızı sağlayanlar, onlarca donanmayı yüzbinlerce düşman askerini imanı ve inancıyla Çanakkale boğazına gömenler, dönemin İngiliz uşağı sözde aydınların hayalci demesine aldırış etmeden , Türk Ulus devletini inşa ettiler, Milleti yanlız ve biçare iken onlara ömürlerini adadılar, çıkış yolunu gösterdiler , Türk Ocağı'nın aydın, inançlı ve Türk Milliyetçisi gençlerinde  o kutlu ruh hamdolsun hala yaşıyor.
Milletimiz üzülmesin endişe etmesin, inananlar hep üstün kalacaktır , haçlı zihniyetinin ve yerli işbirlikçilerinin Avrupa ülkelerinde oluşturmaya çalıştığı Türk Düşmalığı bizleri birbirimize daha fazla kenetleyecektir. "diyerek Şair İsmail Daşdemir'in şiirini şehitlikleri gezen herkese hitaben okudu.

Yedi düvel gelmiş , Türk boğazına
Türktür bu , dayanırmı senin nazına
Seyit güllesini , topun ağzına
Sürdü , Çanakkale geçilmez dedi. 

Hak nidası , inletirken civarı
Kar edermi düşmanın , tankı topu savarı
Alay tabur tugay , etten duvarı
Ördü , Çanakkale Geçilmez dedi

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER