KARTEPE'DE AVIS 2024 ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi’nin desteği ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) faaliyet programında yer alan AVIS 2024 Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın 2. ayağı, Kartepe’de koşuldu.

KARTEPE'DE AVIS 2024 ŞAMPİYONASI SONA ERDİ
banner158
banner174

 Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi’nin desteği ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) faaliyet programında yer alan AVIS 2024 Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın 2. ayağı, Kartepe’de koşuldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi’nin desteğiyle Kocaeli Otomobil Sporları Kulübünce Kartepe Bayraktepe mevkisinde düzenlenen yarışlarda 5 ayrı kategoride 30 sporcu mücadele etti. Organizasyonun ikinci gününde 5,87 kilometre uzunluğundaki parkuru 3 kez geçen sporculardan dereceye girenlere ödülleri verildi.

START VERİLDİ

Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Filiz tarafından yarışın startı verilirken, sporcular zorlu parkurda kıyasıya mücadele ettiler. Yarışmada dereceye giren sporculara Kartepe Belediyesi Mesire Alanı’nda düzenlenen törenle ödülleri verildi.

5,87 kilometre uzunluğundaki parkurda 3 çıkış üzerinden koşulan ve yağışlı havanın pilotları zorladığı yarış sonunda, Kategori 1’de GP Garage My Team’den İlker Aktaş birincilik kürsüsüne çıkarken, ikinciliği Ege Asal Motorspor’dan Özgür Şenyüz ve üçüncülüğü de aynı takımdan Serpil Kotan elde ettiler.

Kategori 2’de Atış Motorsport’tan Engin Apaydın birinciliğin sahibi olurken, Atış Motorspor’dan Metehan Üstükarcı ikinci ve Ayhan Germirli de üçüncü olarak podyuma çıkan sporcular oldular. Kategori 3’te Atış Motorsport’tan Murat Soyçopur Eskişehir'den sonra Kocaeli'de de birinciliğe ulaşan isim olurken, Burak Dalkılıç ikinci ve Ege Asal Motorspor’dan Murat Çetin ise üçüncü oldular.

Kategori 4’te Gp Garage My Team’den Cem Yalın birincilik kürsüsüne çıkarken, aynı takımından Sinan Soylu ikinciliği ve Hypco Neo Motorspor'dan Alp Özkaya da üçüncülüğü elde etti. Kategori 5’te Bahadır Sevinç günün en hızlı ismi olurken, Ege Asal Motorspor’dan Deniz Dursun ikinci ve Atış Motorspor'dan Burak Söğüt de üçüncü sırada yer aldı.

‘Günün en iyi çıkışı’ ödülünü 03:25,95 ile Cem Yalın kazanırken, yarışın takımlar birincisi GP Garage My Team oldu. Kadınlar klasmanında Kategori 1’de Serap Kotan birinci Yasemin Erikli ikinci, Kategori 3’de Hande Erdoğan birinci ve Atış Motorsport'tan Nazan Zorlu ikinci olan sporcular oldular. Mahalli klasmanda ise; Kategori 1’de Murat Güremek, Kategori 2’de Kaan Polatoğlu, Kategori 3’te Murat Çetin, Kategori 4’te Mehmet Demirkol birincilikleri paylaşan isimler oldular.

2024 AVIS Türkiye Tırmanma Şampiyonası, 25-26 Mayıs tarihlerinde Ege Otomobil Spor Kulübü (EOSK) tarafından Aydın'da düzenlenecek Buharkent Tırmanma Yarışı ile devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER