İlçe Belediye başkanları uyumaktan vazgeçin

İstanbul ve Kocaeli’den başlanarak Türkiye’nin 30 şehir merkezinin önce Büyükşehir sonrada Bütünşehir haline getirilmesi ile birlikte kabul etmek gerekir ki Türkiye yerel yönetimlerde yeni bir hizmet şekli ile karşılaşmış oldu.

İlçe Belediye başkanları uyumaktan vazgeçin
banner158
banner174
 Önceleri Şehir bünyesinde bir adet Merkez ilçe belirleniyor geriye kalan ilçeler ise belediye başkanının başkanlığında bir araya gelen Belediye meclisleri vasıtası aldıkları kararlar sonucu bulundukları yerleşim merkezlerinin sorunlarını çözmeye çalışıyorlardı.
Şu ara sayılarını bile unuttuğumuz kadar fazla olan Belde belediyeleri kapatılıp İlçe merkezlerinin birer mahallesi haline getirildikten o ilçe belediyeleri de Büyükşehir Belediyesi şemsiyesi altında toplanınca ortaya bambaşka bir model çıkmış oldu.
Ancak dikkat edilirse Büyükşehir yada Bütünşehir  olarak tanımlanan yeni yerel  yönetim modellerinin hayata geçmesi ile birlikte İlçe belediyelerinin yaptırım alanları daha da azaltılıp yetkilerin nerede ise tamamı Büyükşehir Belediyesine aktarılması ile birlikte deyim yerinde ise “İlçe belediyeleri de tamamen kendi içlerine kapanık “ bir yapıya doğru evrilmeye başladı.
Vatandaşın hayatını birebir etkileyen ne kadar büyük hizmet varsa dikkat edin tamamı Büyükşehir Belediyesi yönetimleri tarafından hayata geçiriliyor, Aklınıza gelen gelmeyen ama hayatımızın olumlu yada olumsuz geçmesine katkı sunan yada zorlaştıran ne varsa tamamı Büyükşehir belediyeleri tarafından uygulamaya konuluyor yada konulamıyor.
Vatandaşın yaşamı ile birebir ilgili bu hizmetlerin Büyükşehir belediyeleri eli ile hayata geçirildiğini gören ilçe belediye başkanları da “Fırsat ganimettir” diyerek yıllardır sırt üstü yatmaya ve günü geçirmeye matuf işlerle meşgul olmaya başladılar.
Dikkat edin sözünü ettiğimiz 30 Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde var olan ilçe belediyelerin nerede ise tamamına girmekte mümkün değil çıkmakta, Sabah saatlerinden itibaren hayatı felç eden trafik karmaşasına girmek zorunda kalan vatandaşlar gece geç saatlere rağmen bu keşmekeşlikten kendilerini asla kurtaramıyorlar.
Büyükşehir Belediyeleri elbette ki sınırları içerisinde var olan İlçe belediyelerindeki yerleşim merkezlerinin trafik akışı ile de ilgilidirler ancak var olan trafik akışının hangi noktalara gideceğini göremeyen ve buna müdahale edemeyen ilçe belediye başkanlarının da artık akıllarını başlarına almaları gerekmektedir.
Bu noktada ilçe belediye başkanlarından “Biz ne yapabiliriz elimizdeki bütün yetkiler alındı, başta Büyükşehir Belediye başkanının ,Büyükşehir Belediyesi  Genel sekreteri olmak üzere Büyükşehirdeki diğer bürokratların gözlerinin içine bakıyoruz, onlar Evet demeden bizim herhangi bir çalışma yapmamız mümkün değil” şeklinde tembel öğrenciler gibi sesler yükselebilir.
İlçe belediye başkanları herkesin kabul edeceği gibi bir açılıştan başka bir açılışa, Bir düğünden başka bir düğüne, hasta ziyaretlerine gitmekten başka hiç bir şey yapmıyorlar, bu saydığımız ziyaretlerde başlı başına bir siyasettir ancak vatandaşın hayatını zorlaştıran hizmetler uygulamaya sokulmadan yapılan bu tür ziyaretler son derece fazla tepki topluyor.
İlçe belediye başkanlarının tembelliği ve umursamazlığı dolayısı ile Büyükşehir Belediye başkanlarının yaptığı çalışmalarda bir noktadan sonra yetersiz kalıyor, “Eğer Büyükşehir belediyesine sorun götürürsem eksi puan alırım bir dahaki dönem adaylığım sıkıntı olur” diye düşündüklerinden kendi beldelerini “Güllük Gülistanlık” göstermeye devam ettikçe ilçelerdeki sorunlarda her geçen gün katlanarak büyüyor.
İşini iyi yapan, başkanlığını yaptıkları yerleşim merkezlerindeki sıkıntıları ön yargısız bir şekilde Büyükşehir yönetimlerine ulaştıran İlçe belediye başkanları bu özellikleri ile bütün vatandaşlar tarafından sevgi-saygı ve takdirler karşılanıyor ve alkış alıyorlar.
30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimin üzerinden nerede ise 2,5 yıl geçti yani dönemin yarısı bitti, kalan 2,5 yılda ilçe belediye başkanlarının vatandaşa hizmet noktasına daldıkları derin uykudan uyandıkları takdirde bun hem kendileri hemde vatandaşlar kazançlı çıkacaklardır.
Bizden söylemesi.
 

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2016, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER