Kapatılan gazetelerin çalışanlarına işsizlik maaşı

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, kapatılan gazetelerde çalışanlarla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

 Kapatılan gazetelerin çalışanlarına  işsizlik maaşı
banner158
banner174
 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu adına Başkan Çetin Gürol yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi, " Kentimizde kapatılan 3 gazetenin çalışanları ile ilgili Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu ilk günden itibaren 'Terör örgütü ile hiç bir bağlantısı bulunmayan' ama mağdur olan meslektaşlarımızla ilgili Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık, Kocaeli Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu ve AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ile yapılan görüşmeler ve yazılı taleplerimiz incelenmiş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı SGK Genel Müdürlüğü'ne konu iletilmiştir.

İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLECEKLER

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan inceleme sonucunda talebimiz doğrultusunda ilk etapta meslektaşlarımızın işsizlik maaşından faydalanabilmeleri için bir genelge yayınlanmıştır. SGK'nın 2016'ya 16 sayılı genelgesi ile kapatılan gazetelerin çalışanlarının SGK tarafından iş akitleri Fesih edilmesine karar verilmiştir. 

Böylelikle kentimizdeki OHAL kararı ile kapatılan üç gazetemizde ki meslektaşlarımızın işsizlik maaşından faydalanabilmelerinin önü açılmıştır. Meslektaşlarımızın Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'ne sigortalılıklarının düştüğünü dair yazıyı alarak İŞKUR İl Müdürlüğü'ne işsizlik maaşı ile ilgili başvuru yapabileceklerdir.

SGK nın 2016 ya 16 sayılı genelgesi ile terör ile hiçbir bağlantısı bulunmayan meslektaşlarımızın işsizlik maaşından faydalanabilmeleri noktasında üstün gayret gösteren Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık'a, Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'na, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan'a, İŞKUR İl Müdürümüz Ulvi Yılmaz'a, ilgili bürokratlarımıza meslektaşlarımız adına teşekkür ediyoruz.

ÖRNEK ÇALIŞMA

 Kocaeli gazeteciler Cemiyeti'nin ilk günden itibaren meslektaşlarımız için yapılması gereken tüm çalışmaları ve görüşmeleri yapması sonucunda Türkiye'ye örnek bir çalışmaya imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yönetim kurulumuzda ki tüm arkadaşlarıma bu süreçte yoğun mesailerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum".

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER