Okullar Açılırken

Normalde edebi yazılar yazıyorum bu köşede ancak bir yanımız da eğitimci olduğu için okulların açıldığı bugünlerde eğitimle ilgili bir yazı yazmak istedim bugün. Bugünkü yazımda okulların genel sorunları ve durumu hakkında yazacağım. Cuma günkü yazımda da eğitimin nitelik ve nicelik problemleri hakkında yazacağım.

Okullar Açılırken
banner158
banner174
 Okullar bu hafta açılıyor. Uzun bir tatil döneminin ardından ve yazın geçirdiğimiz bir darbe girişiminin etkilerini üzerinde taşıyarak açılıyor. Yaklaşık 43 bin öğretmen darbe ile ilişkili olarak görevden açığa alındı. Bunlardan 28 bini görevden ihraç edildi. Aynı şekilde bölücü terör örgütü yanlısı 11.500 öğretmen de açığa alındı ve bu pazartesi göreve başlayamadılar. Yani yaklaşık 55 bin öğretmen açığı ile başlıyoruz eğitim öğretim yılına. Bakanlık bu açığı gidermek için sözleşmeli öğretmen alımı yapacak ve geri kalan açığı da ücretli öğretmenlerle karşılamaya çalışacak. İnşallah okullarımız öğretmen açığı sorununu fazla hissetmez.
Okullar ilk güne ilk ders olarak 15 temmuz darbe girişimini öğrencilere anlatarak başladılar, hazırlanan kitapçıklar ve broşürler öğrencilere dağıtıldı ve hazırlanan videolar derslerde öğrencilere izletildi. Bu hafta süresince de çeşitli etkinliklerle bu darbe girişimi vesilesiyle demokrasi bilinci öğrencilere kazandırılmaya çalışılacak ve ülkemizin nasıl bir badireyi atlattığı hususunda öğrencilerin bilgi sahibi olmaları sağlanacak. Bu çok önemli bir husus gerçekten. Bakanlık isabetli bir karar almış. Bence 1 hafta değil, bu bilinç tüm yıla yayılarak demokrasi bir değer olarak öğrencilere kazandırılmalı. Bunu okullar kendi hazırladıkları değerler eğitimi planlamasında dikkate alacaktır diye umut ediyorum.
Ülkemiz çok önemli bir dönemeçten geçiyor kanımca ve bu dönemeçten sağlıklı bir geçiş için okullara ve öğretmenlere büyük iş düşüyor. Okullar bu dönüşüme kendilerini hazırlamalı ve öğrencilerimizi her türlü bölücü ve yıkıcı akımlardan koruyacak bir sistem kurmalılar. Tabi ki bu aşamada Bakanlığın yönlendirmesi de çok önemli. Yine Din Kültürü öğretmenlerine de büyük bir görev düşüyor: Çocuklarımızın din konusunda ve manevi olarak gerçek bilgilerin ışığında her türlü hurafeden uzak bir dini bilgiler bütününü vermeleri. Bu hususta çocuklarımızın birtakım dini söylemler adı altında yıkıcı faaliyet yapan yapılardan uzak durmalarını sağlamak.
Son olarak en büyük görev yine anne babalara düşüyor. Çocuklarını her zaman yakından takip etmeleri ve doğru dini bilgilerin okullardan alınacağını bilmeleri dolayısıyla yasadışı merdiven altı yerlere çocuklarını göndermemeleri hususunda okullar tarafından bilgilendirimeleri gerekiyor. Okullarımız dini eğitim konusunda da yeterince eğitim veriyorlar, eksik kısımlar da seçmeli dersler vasıtasıyla tamamlanıyor.
İnşallah güzel bir eğitim öğretim yılı yaşarız ve Allah bize bir daha 15 temmuzlar göstermez. Bu vesileyle bütün eğitim camiasının eğitim öğretim yılını tebrik eder ülkemiz ve milletimiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2016, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER