SAKARYA / TEKHA
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen “Sokaklar Güvende” çalışmaları kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Asayiş Şubesi ekipleri Akyazı ve Erenler ilçelerinde eş zamanlı iki ayrı baskın gerçekleştirdi. Belirlenen adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda yasa dışı unsur ele geçirilirken 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Adreslerde Cephanelik ve Uyuşturucu Çıktı
Güvenlik güçlerinin adreslerde yaptığı detaylı aramalarda 7 ruhsatsız otomatik tüfek, 4 ruhsatsız av tüfeği, 2 ruhsatsız tabanca, 3 kurusıkı tabanca, çok sayıda farklı çapta fişek, boş kovanlar ve 1 bıçak muhafaza altına alındı. Narkotik unsurlara yönelik aramalarda ise 1,20 gram esrar, 0,60 gram metamfetamin ile 0,18 gram kokain bulundu.
Yüzlerce Kaçak Tütün Ürününe El Konuldu
Operasyonun kaçakçılık boyutunda yürütülen denetimlerde piyasaya sürülmeye hazır 143 elektronik sigara, 270 paket gümrük kaçağı sigara, 261 paket bandrolsüz sigara ve 677 paket ısıtmalı elektronik sigara tütünü ele geçirildi. Yakalanan 6 zanlı hakkında adli tahkikat başlatıldı.





