Akar Nevzat Doğan'a Sert Çıktı

Milli Bayramlardan neden rahatsız oluyorsun?

Akar Nevzat Doğan'a Sert Çıktı
banner158
banner174
 CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, yaptığı basın açıklaması ile Nevzat Doğan'ı, Milli Bayramlar ve Atatürk üzerinden sert bir dille eleştirdi. Akar'ın Doğan'a çeşitli sorular da yönelttiği basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan dün Belediye Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada bizlerin Nikah törenlerinde evlenme cüzdanını çiftlere teslim etmeden önce yapmış olduğumuz konuşmaların siyasi ve yakışıksız olduğunu belirterek bu uygulamaya son verdiğini belirtmiştir

Şimdi ben İzmit Belediye Başkanı Sayın Nevzat Doğan’a sormak istiyorum; “Yaptığımız konuşmalar da hayatlarını birleştiren çiftlere yetiştirecekleri evlatlarını Atatürk ilkelerine, bayrağına, milletine, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan evlatlar olarak yetiştirmesini temenni etmek mi siyasidir ve yakışıksızdır? Yoksa sizin 23 Nisan da bir nikahta herkesi 10 dakika ayakta bekletirken 23 Nisandan ve anlamından bahsetmemeniz mi yakışıksızdır?

 Bizlere nikah törenlerinde hassasiyet ve incelik gösterdiğini belirten Nevzat Doğan neden Milli Bayramlarımıza gereken hassasiyeti göstermemektedir? Neden bu konuşmalarımızdan rahatsız olmaktadır?

Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyetinde eğitim alarak Doktor olma şansını yakalamış yine Gazi meclis de Milletvekilliği yapmış ve şu anda da Belediye Başkanı olmuş bu zat 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos gibi Milli Bayramlarımızdan rahatsız olma gerekçesini açıklamalıdır.

Halkı yaptığımız konuşmalarda huzursuz ettiğimizi belirten zat şunu bilmelidir ki halkımız değil ama kendisi ve temsil ettiği zihniyet Cumhuriyet değerlerinden, Milli Bayramlarımızdan rahatsız olmaktadır. Yine Nevzat Doğan bilmelidir ki o koltukta vermiş olduğu geçici rahatsızlık elbet İzmit de sonlanacaktır ama Milli Bayramlarımız ve Cumhuriyetimizin tüm değerleri sonsuza kadar yaşayacaktır ve temsil ettiği zihniyet de bundan sonsuza kadar rahatsızlık duymaya devam edecektir.

Bizler CHP olarak siyasetin nerede ne zaman yapılması gerektiğinin bilincindeyiz. Eğer Doğan yakışıksız ve çirkinlik görmek istiyorsa şehit tabutları başında ve Camilerde siyaset yapan anlayışı sorgulasın ya da hazır profili düşük bir Başbakan aranıyorken kendisi de listeye ismini yazdırsın.

Beyefendi jest olarak belirttiği bu uygulamanın devam etmesi için konuşmalarımızın içeriğini değiştirmemizi istemişler. Ancak sadece nikah törenlerinde değil her platformda Cumhuriyete, Atatürk İlkelerine, Bayrağımıza, Milli Bayramlarımıza sahip çıkmaya devam ederek her yerde bu konudaki düşüncelerimizi dile getirmeye de devam edeceğiz.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER