CHP Gebze’de başkan adayı çıkaramadı!

Ana muhalefet partisi CHP Gebze tarihinde bir ilk olarak yerel seçimde belediye başkan adayı gösteremedi.

CHP Gebze’de başkan adayı çıkaramadı!
banner158
banner174

CHP, Gebze'de tarihinde bir ilke imza atarak yerel seçimlerde belediye başkan adayı gösterememiştir. Bu durum, CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler'in sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilmesiyle ortaya çıkmıştır. İlk başvuruyu Barış Tatoğlu yapmış, ardından CHP eski Milletvekili Ensar Öğüt'ün adı gündeme gelmiştir. Son olarak ise Hatem Soysal ve Mustafa Anaç'ın adaylıkları konuşulmuştur.

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, partisinin belediye başkan adayı çıkaramamasına sert tepki göstererek, "Partimiz ilk kez Gebze gibi bir yerde belediye başkan adayı gösteremedi. CHP ile adeta alay edenler siyaseten bedelini öder" demiştir.

Meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için CHP, geçtiğimiz hafta seçim yapmıştır. Meclis üyeliği sıralaması şu şekildedir: Gülcan Aksu, Ferman Torun, Dilesen Karataş, Dilek Tat, Nevriye Yılmaz, Devrim Serkan Kaya, Ferzende Yakın, Kemal Balcı, Sevgin Akbulut, Kiraz Aydın, Zafer Çukurçayır, Hınıs Kaçakçı, Kemal Doğan, Yaşa Erdoğan, Eren Alkan, Nejat Kar, Bilge Ercan Altıntaş, Recai Sarıkaya. CHP, meclis üyeliği için fermuar sistemi kullanarak sıralamayı belirleyecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER