CHP:Gebze Belediyesi Örtülü Ödenek oluşturdu

CHP:Gebze Belediyesi Örtülü Ödenek oluşturdu

 CHP:Gebze Belediyesi Örtülü Ödenek oluşturdu
banner158
banner174
CHP Gebze ilçe Başkanı Recep Dursun, Gebze belediyesinin 4 Ekim tarihli meclis toplantısında oy çokluğu ile kabul edilen, “Diğer kurum ve kuruluşlara maddi yardım’ maddesinin, belediye meclisine darbe olduğunu söyledi.
Belediye meclis üyeleri ve ilçe yöneticileriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Dursun, “Bu madde ile belediye başkanı bir yıl boyunca dilediği kurum ve kuruluşa her gün 20 bin lira, encümen de 50 bin lira yardım yapabilir. Bu, yapılan yardımları kamuoyundan ve meclisten kaçırmak için alınmış bir karardır. Başkanın yapacağı her türlü ödeme zaten meclise gelir, oy çokluğuyla geçirebilirler. Ancak asıl amaç, bu ödemeleri gizlemek” diye konuştu. Konuyla ilgili CHP Gebze belediye meclis üyesi Serkan Davutoğlu da, “Keyfi bir şekilde örtülü ödenek oluşturmaya çalışıyorlar. Kimdir bu kurum ve kuruluşlar? Meclise getirilmekten neden korkuluyor? Zaten çoğunlukları var. Tek sebebi, yardım yapılan kuruluşların kamuoyundan gizlenmesi. Resmi kurum olsun dedik, kabul etmediler. Şirketlere de verebilirler” diye konuştu.
 
ŞEHİT, GAZİ VE ENGELLİLER ÜZERİNDEN SİYASET
CHP Gebze ilçe başkanı Recep Dursun, CHP olarak ayrıca Gebze’deki şehit yakınları, gaziler ve engelliler için, belediye mülkiyetinde olan arsa tapularının bedelsiz verilmesine yönelik bir önerge sunduklarını ancak AKP’nin oylarıyla reddedildiğini belirterek, “Şehitler üzerinden siyaset yapanlar ne yazık ki bizim bu önergemizi reddettiler. Gebze’de bundan yararlanacakların sayısı bir elin sayısını geçmez. Kınıyorum” dedi.
 
MARMARA UZMANLAR KAPALI KUTU
Recep Dursun bu iki ana konunun yanı sıra basın mensuplarının da sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dursun, Marmara Uzmanlar şirketinin kapalı bir kutu olduğunu ve suç duyurusunda bulunduklarını belirtirken, Gebze Kamyoncular garajının 3 yıldır her ay yaklaşık 375 bin liraya yakın haksız kazanç elde ettiğini söyledi. Dursun, bu konuda Gebze belediyesinin çelişkili davrandığını ileri sürerek, “Verdiğimiz önergeye başkan yardımcısı Sadık Albayrak, ‘Kamyoncular garajına açılmış bir davamız yok’ derken, Gebze belediye başkanı Adnan Köşker mecliste ‘2 yıldır dava açtık’ diyor. Hangisi yalan söylüyor? dedi. Dursun ayrıca Eskihisar’daki Gök Denizcilik firmasının belediyeye olan borcun yarısını ödediğini, yaklaşık 3 milyon liranın ödenmediğini sözlerine ekledi.
 
Basın toplantısına Recep Dursun ve Serkan Davutoğlu’nun yanı sıra meclis üyeleri  Dilek Tan, Neşe Çetiner Celep, Salih Işık ve Eşref Emin Güzey, İlçe yöneticileri Serdar Tüze, İsmail Sungur, İlçe saymanı Olcay Öğüt ve Gençlik Kolları Başkanı Esener Eşsiz katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2016, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER